Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας διαχρονικά διεκδικεί την επίλυση προβλημάτων που υποβαθμίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία όπως η υποχρηματοδότηση των σχολικών μονάδων από το κράτος, η έλλειψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας και φύλαξης των σχολείων, διεκδικεί την κατασκευή νέων συγχρόνων σχολικών μονάδων , την κάλυψη όλων των κενών με μονίμους εκπαιδευτικούς κ.α.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα αγώνα της δημοτικής αρχής για τη λύση των δίκαιων προβλημάτων της πόλης, αποφασίσαμε να  συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις στις αγωνιστικές δράσεις που θα κορυφωθούν με τη μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας στην Αθήνα και τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα. 

Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει μόνο με κοινούς αγώνες.

Γι αυτό καλούμε  την εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης να γίνει μια γροθιά για να διεκδικήσουμε μαζί με όλα τα προβλήματα της πόλης δίκαιες λύσεις και για  τα χρονίζοντα προβλήματα της εκπαίδευσης.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας , μαζί με τον Δήμο Πατρέων και τους φορείς της πόλης διεκδικεί :

  • Κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών και πρόσληψη επαρκούς μόνιμου προσωπικού φύλαξης και καθαριότητας των σχολείων
  • Μείωση των μαθητών ανά τμήμα από 27 σε 15 μαθητές για να διευκολυνθεί η εκπαιδευτική διαδικασία και να προφυλαχτούν οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι οικογένειες τους από τον covid
  • Ανακατασκευή – εκσυγχρονισμός των αύλειων χώρων των σχολείων και των αθλητικών τους εγκαταστάσεων για ολοκληρωμένη λειτουργία τους, για να γίνει σύνθεση του σχολικού με τον εξωσχολικό αθλητισμό, για να γίνουν τα σχολεία μας κυψέλες πολιτισμού, αθλητισμού και δημιουργικής απασχόλησης των μαθητών
  • Ριζική αναθεώρηση κι ενίσχυση της σχολικής κτιριακής πολιτικής, με την κατασκευή νέων σύγχρονων σχολικών κτιρίων, που θα καλύπτουν όλες τις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών, με κλειστές αίθουσες άθλησης και χώρους ανάπτυξης πολιτιστικών, ψυχαγωγικών και άλλων δημιουργικών δραστηριοτήτων και με προτεραιότητα στην άμεση κατασκευή σύγχρονων Νηπιαγωγείων και σχολείων ΑΜΕΑ.
  • Αντισεισμική θωράκιση και πυρασφάλεια των σχολικών κτιρίων
  • Αύξηση της ετήσιας κρατικής χρηματοδότησης από τους Κ.Α.Π. και την Σ.Α.Τ.Α. για την ακώλυτη λειτουργία, τη συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό των σχολείων».

Διαδηλώνουμε στο Σύνταγμα το Σάββατο 29 Γενάρη 2022 και ώρα 12:00μ.μ.

Αναχώρηση με λεωφορεία από Άγιο Ανδρέα στις 7:30 π.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τα μέλη του Δ.Σ.