Η Τζάνετ Τζάκσον ισχυρίστηκε ότι ο αδερφός της Μάικλ την εκφόβιζε για το βάρος της και την αποκαλούσε «γουρούνι» όταν ήταν παιδιά.

Η 55χρονη διάσημη τραγουδίστρια, της οποίας το βάρος κυμαινόταν κατά τη διάρκεια των δεκαετιών που βρισκόταν στο προσκήνιο, μίλησε για την σκληρότητα του αδερφού της σε ένα νέο ντοκιμαντέρ. Η σειρά αυτή τεσσάρων τμημάτων, η οποία γυρίστηκε κατά τη διάρκεια πέντε ετών, συμπίπτει με την 40η επέτειο του πρώτου της άλμπουμ και περιλαμβάνει άγνωστα πλάνα αρχείου από την παιδική της ηλικία καθώς και βίντεο από τα τελευταία της χρόνια ως μητέρα στον 5χρονο γιο της Έισα Αλ Μάνα.

«Ο Μάικλ με φώναζε γουρούνι, άλογο ή αγελάδα»

Στο ντοκιμαντέρ αυτό, ισχυρίζεται ότι ο σούπερ σταρ αδερφός της ανά διαστήματα ήταν σκληρός μαζί της και την ντρόπιαζε όταν ήταν παιδιά. «Υπήρχαν στιγμές που ο Μάικ με πείραζε και με φώναζε: ‘Γουρούνι, άλογο, πόρνη ή αγελάδα» είπε. «Γελούσε με αυτά και γελούσα κι εγώ, αλλά κάπου μέσα μου πονούσα. Όταν κάποιος σε αποκαλεί χοντρή, σε επηρεάζει».

Η Τζάνετ Τζάκσον είπε ότι τα προβλήματα με το βάρος της ξεκίνησαν όταν απέκτησε τον ρόλο στην κωμική σειρά «Good Times» της δεκαετίας του 1970. Η Τζάκσον, τότε ηλικίας 11 ετών, εντάχθηκε στο καστ της πέμπτης σεζόν της σειράς ως Πένι – ένα νεαρό κορίτσι που η Γουιλόνα υιοθέτησε όταν την εγκατέλειψε η κακοποιητική μητέρα της.

«Είμαι ένας άνθρωπος που καταφεύγει στο φαγητό όταν αγχώνομαι ή κάτι με ενοχλεί πραγματικά. Το φαγητό με ανακουφίζει» είπε η διάσημη τραγουδίστρια. «Πήρα μέρος στη σειρά και αυτή ήταν η αρχή των προβλημάτων βάρους μου και του τρόπου με τον οποίο έβλεπα τον εαυτό μου. Άρχισα να αναπτύσσομαι σε πολύ νεαρή ηλικία και άρχισα να αποκτώ στήθος και το έδενα για να δείχνει πιο επίπεδο».

Τι συνέβη όταν ο αδερφός της κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση

Σε άλλο σημείο του ντοκιμαντέρ, η Τζάνετ Τζάκσον είπε ότι αυτή και ο αδερφός της, ο οποίος πέθανε το 2009 σε ηλικία 50 ετών, απομακρύνθηκαν καθώς μεγάλωναν. Όταν κατηγορήθηκε πρώτη φορά για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών το 1993, από τον 13χρονο Τζόρνταν Τσάντλερ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο διάσημος τραγουδιστής τον κακοποίησε στο ράντσο του Neverland στην Καλιφόρνια, η Τζάκσον είπε ότι ήταν συντετριμμένη – και θυμωμένη για το προσωπικό της κόστος.

«Ήταν απογοητευτικό για μένα» είπε. «Έχουμε ο καθένας τη ζωή του και παρόλο που είναι αδερφός μου, αυτό δεν είχε καμία σχέση με εμένα. Αλλά ήθελα να είμαι εκεί γι’ αυτόν, να τον στηρίξω όσο περισσότερο μπορούσα».

Η αγωγή τελικά διευθετήθηκε τον Ιανουάριο του 1994 με καταβολή αποζημίωσης 23 εκατομμυρίων δολαρίων στους Τσάντλερ. «Ο Μάικλ κατέληξε να δώσει χρήματα στην οικογένεια. Ήθελε απλά να τελειώνει όλο αυτό, αλλά αυτό έδειχνε σαν να ήταν ένοχος» είπε η Τζάνετ Τζάκσον.
Εκείνη την εποχή η διάσημη τραγουδίστρια επρόκειτο να υπογράψει συμφωνία με την Coca-Cola, σε αυτό που θα ήταν η μεγαλύτερη εμπορική συμφωνία της καριέρας της. Αλλά η συμφωνία ακυρώθηκε εξαιτίας των ισχυρισμών για τον αδερφό της.

«Όταν βγήκε αυτό, η Coca -Cola είπε: ‘Όχι ευχαριστώ’. Ένοχος εξ αίματος. Έτσι το λένε νομίζω» είπε η Τζάνετ Τζάκσον στο ντοκιμαντέρ.