Μια μεγάλη καρναβαλική σύνθεση που αποτελείται από δύο μεγάλα καρναβαλικά άρματα θα μπει στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας μέχρι τα μέσα του Φεβρουαρίου.

Η σύνθεση αυτή θα ήταν ήδη έτοιμη και ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να είχε τοποθετηθεί στην πλατεία κατά την ημέρα της τελετής έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού.

Όμως ο άνθρωπος που την εμπνεύστηκε και την κατασκευάζει έχει αρρωστήσει από κορωνοϊό, είναι σε καραντίνα στο σπίτι του και μαζί με αυτόν και τα άτομα που τον βοηθούσαν.

Αυτός είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο μοναδικός λόγος που ακόμα δεν έχει μπει ένας καρναβαλικός διάκοσμος στην πλατεία Γεωργίου. 

Η καρναβαλική σύνθεση που θα μπει στην πλατεία Γεωργίου θα είναι αρκετά μεγάλη και ιδιαίτερα εντυπωσιακή για τον επισκέπτη, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των Πατρινών.

Θα είναι μία σύνθεση που θα αποτελείται από μουσικούς και χορευτές, με πολλές φιγούρες και ομοιώματα, αφήνοντας μια γεύση στον θεατή για την τρέλα, τη ζωή και το χρώμα του Πατρινού Καρναβαλιού.

Το διπλό αυτό καρναβαλικό άρμα θα είναι τόσο μεγάλο που θα καλύψει ένα σημαντικό μέρος της πλατείας Γεωργίου, ενώ η όλη θεματική του θα έχει μέσα της το σατυρικό και κωμικό στοιχείο και ταυτόχρονα θα είναι καυστική. 


Καρναβαλική ποδηλατάδα

Από εκεί και πέρα ο Καρναβαλικός Οργανισμός σχεδιάζει να κάνει και μία καρναβαλική ποδηλατάδα, μέσα στο κέντρο της πόλης και λίγο έξω από αυτό, συνδυασμένη με διάφορες δράσεις που θα γίνουν κατά τη διάρκεια της.

Η ποδηλατάδα αυτή θα γίνει πιθανότατα στις 20 Φεβρουαρίου. Επίσης, μέσα στις αρχές του επόμενου μήνα θα ολοκληρωθεί ο στολισμός του ιστορικού κέντρου, με αρκετά ακόμα στοιχεία να μπαίνουν στους δρόμους, αλλά και στην περιφέρεια της πόλης, ενώ τότε αναμένεται να ανάψει και ο καρναβαλικός διάκοσμος.