Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στην περιοχή  της Αχαΐας την Τετάρτη 26/1 με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και χωρίς να γίνει τηλεκπαίδευση με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. 

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπονάνου, και κατόπιν συνεννόησης με τους Δήμους και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ανακοινώνεται ότι λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών παρατείνεται η διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων της Π.Ε. Αχαΐας και για την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022.

Η απόφαση ελήφθη, εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας που παραμένει, δημιουργεί συνθήκες παγετού με αποτέλεσμα να μην είναι ασφαλείς οι μετακινήσεις εκπαιδευτικών, μαθητών και μεταφορέων, ενώ συνυπολόγίζεται ότι, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών, καθίσταται αδύνατη η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων (ανοικτά παράθυρα και πόρτες) για την αποφυγή εξάπλωσης του Covid19 στις σχολικές αίθουσες.

Λίγο μετά με νέα ανακοίνωση του διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τάσου Σταυρογιαννόπουλου τονίζεται ότι δεν θα γίνει ούτε τηλεκπαίδευση.  Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: "Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στην περιοχή  της Αχαΐας αύριο Τετάρτη 26/1 με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και χωρίς να γίνει τηλεκπαίδευση με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Ελπίζουμε την Πέμπτη να επανέλθουμε στην κανονικότητα με δια ζώσης εκπαίδευση όλων των μαθητών μας". 

Παρόμοια ανακοίνωσή στάλθηκε και από την Δευτεροβάθμια και τον διευθυντή της Ανδρέα Ζέρβα. «Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του γενικού γραμματέα του ΥΠΑΙΘ δε θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη τηλεκπαίδευση στις σχολικές μονάδες αρμοδιότητας μας για τις οποίες έχει ληφθεί απόφαση από τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας να παραμείνουν κλειστές. Για τη διενέργεια self-test , θα δοθούν νέες οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων". 

Η απόφαση για την μη διεξαγωγή τηλεκπαίδευσης, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο διευθυντής της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, έχει να κάνει με τις απουσίες που θα υπάρχουν στο διοικητικό προσωπικού του υπουργείου λόγω της κακοκαιρίας στην Αττική, προσωπικό που είναι απαραίτητη για τη στήριξη της όλης διαδικασίας.