Τι θα γίνει με τον ποδηλατόδρομο της Πάτρας; Οι εργασίες εκεί που είχαν σταματήσει, ξεκίνησαν για λίγο και προχωρούν με αργούς ρυθμούς.

Το έργο αυτό, με βάση την τελευταία παράταση που είχε δοθεί στο χρονοδιάγραμμα ήταν να ολοκληρωθεί στα τέλη Απριλίου. Αυτό έλεγαν τουλάχιστον οι εκτιμήσεις των μελών της δημοτικής αρχής που παραδέχονται ότι το έργο έχει καθυστερήσει αρκετά.

Όμως με τον ρυθμό που προχωρούν οι εργασίες είναι δύσκολο να έχει ολοκληρωθεί ο ποδηλατόδρομος έως τότε, αφού ακόμα το έργο δεν έχει φτάσει ούτε καν στην πλατεία Τριών Συμμάχων.

Θυμίζουμε ότι ο παραλιακός ποδηλατόδρομος που ξεκινάει από το ύψος της Κανελλοπούλου θα τερματίσει στο ύψος της Παπαφλέσσα για να συνδεθεί εκεί με αυτόν του Νότιο Πάρκου.

Όλα δείχνουν ότι το έργο αυτό θα ολοκληρωθεί καλώς εχόντων των πραγμάτων στις αρχές του καλοκαιριού, ίσως και μέχρι το τέλος του, αν οι εργασίες πάρουν μία επιτάχυνση το επόμενο διάστημα.

Κι όμως ο παραλιακός ποδηλατόδρομος θα έπρεπε να είχε ήδη ολοκληρωθεί και αυτή τη στιγμή να κάναμε ποδήλατο, με βάση το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει αφού είναι ένα έργο που είχε ξεκινήσει από τα τέλη του 2019.  

Έχουν περάσει 2,5 σχεδόν χρόνια και ακόμα δεν έχει παραδοθεί, ούτε καν έχει ολοκληρωθεί στα μισά. Αιτία της μεγάλης αυτής καθυστέρησης, σύμφωνα με κύκλους της Μαιζώνος είναι η κρίση που υπάρχει στον κατασκευαστικό κλάδο, με την αύξηση των οικοδομικών υλικών, αλλά και το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν αρκετές τεχνικές εταιρείες.

Το ζήτημα είναι ότι ένα σημαντικό έργο για την Πάτρα που θα δώσει μια άλλη πνοή στην ποιότητα ζωής των Πατρινών δεν έχει προχωρήσει και αυτό είναι κάτι που σίγουρα προβληματίζει.

Θυμίζουμε ότι είναι ένα έργο που ο σχεδιασμός του και ο τρόπος που γίνεται με βάση την  μελέτη που έχει οριστεί,  έχει αμφισβητηθεί από την αντιπολίτευση και από μια σημαντική μερίδα Πατρινών που ασχολούνται με το ποδήλατο.