Οι μολύνσεις και η διασπορά στις παιδικές ηλικίες παραμένουν σε ένα υψηλό επίπεδο, την ανησυχία από τους ειδικούς να είναι μεγάλη αφού η πτώση της θερμοκρασίας μπορεί να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο τον δείκτη των κρουσμάτων, σε περίπτωση που ανοίξουν από την Τετάρτη τα σχολεία.

Μόνο και μόνο τα στοιχεία από την Παιδιατρική Κλινική του ΠΓΝ Πατρών φανερώνουν την μεγάλη διασπορά που υπάρχει στα παιδιά και τον υψηλό αριθμό των νοσηλειών. Μέχρι το βράδυ της Δευτέρας ο αριθμός των παιδιών που νοσηλεύονταν στην κλινική από κορωνοϊό έφτανε τους πέντε ασθενείς.

Έπιασε και πάλι δηλαδή το μέσο όρο του τελευταίου μήνα. Είναι χαρακτηριστικό με βάση πάντα τα στοιχεία της κλινικής ότι τους τελευταίους 14 μήνες έγιναν 210 εισαγωγές και οι 50 από αυτές ήταν από τον Δεκέμβριο και μετά.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι από τα 650 θετικά κρούσματα που προσήλθαν στα εξωτερικά ιατρεία της κλινικής τα 300 από αυτά ήταν από τον μήνα Δεκέμβριο. Κι η αυξητική τάση της διασποράς στις παιδικές ηλικίες συνεχίζεται και τον μήνα Γενάρη, όσο και οι ιχνηλατήσεις και τα self τεστ συγκρατούν την εξάπλωση της, τουλάχιστον εντός των σχολικών κοινοτήτων.

Όμως είναι φανερό ότι το πέμπτο κύμα της πανδημίας χτυπάει σε μεγάλο βαθμό τις παιδικές ηλικίες και τα βρέφη.