Σε κατάσταση πίεσης εξακολουθούν να βρίσκονται τα νοσοκομεία της Πάτρας εξαιτίας του κορωνοϊού, με τις νοσηλείες να μην μειώνονται και τις εισαγωγές να συνεχίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των νοσηλειών μέχρι το βράδυ της Δευτέρας ήταν πάνω από 250 και στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας. Πιο συγκεκριμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο νοσηλεύονταν 143 ασθενείς στις κλινικές, 5 στην παιδιατρική, 4 στην ΜΑΘ και 12 άτομα στην ΜΕΘ.

Στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα νοσηλεύονταν 85 ασθενείς στην απλή κλινική και 9 άτομα στην ΜΕΘ.  Αυτό που προβληματίζει τις υγειονομικές αρχές είναι ότι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία όταν αυτά έχουν εφημερία κινούνται σε έναν υψηλό αριθμό.

Για παράδειγμα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο έφτασαν τις 21 στην εφημερία που είχε, ενώ την επομένη στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα τις 15. Γεγονός που δείχνει ότι ο ιός εξακολουθεί να προκαλεί και να γεννά νοσηλείες, με ένα ποσοστό από τα άτομα που μολύνονται να πηγαίνουν στο νοσοκομείο.

Κάτι που σημαίνει ότι για αρκετό καιρό ακόμα τα νοσοκομεία θα συνεχίζουν να πιέζονται με τις διοικήσεις των νοσοκομείων να αναζητούν χώρους για την διαμόρφωση νέων κλινικών που να φιλοξενούν ασθενείς.

Το μόνο θετικό είναι ότι όσοι μολύνονται από την Όμικρον μένουν λιγότερες μέρες στο νοσοκομείο, όμως και αυτό είναι σχετικό από τη στιγμή που ο ιός εξακολουθεί να είναι απρόβλεπτος.