Ολοκληρωτική καταστροφή υπέστη το απόγευμα της Δευτέρας στην τοπική κοινότητα Λαντζοΐου ο πάνω όροφος μιας διώροφης οικείας, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις ζημιές και να μην επεκταθεί στον κάτω όροφο η πυρκαγιά.

Ειδικότερα, στο σημείο συνολικά επιχείρησαν 6 οχήματα με 10 άνδρες, εκ των οποίων τα 4 υδροφόρα με 8 άνδρες, μια κλιμακοφόρα με 1 άνδρα που δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το μέτωπο όσο έπρεπε για να συμμετέχει περισσότερο στην κατάσβεση και τέλος το αυτοκίνητο του διοικητή. Επικεφαλής της επιχείρησης ήταν ο υποδιοικητής της Π.Υ.Πύργου, Επιπυραγός Νίκος Σμαρνάκης.

Οι πυροσβέστες κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να μπορέσουν να ελέγξουν τη φωτιά για να μην προχωρήσει και στον κάτω όροφο, ωστόσο η «μανία» της κατέστρεψε ολοσχερώς τον πάνω όροφο της οικείας.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η φωτιά πιθανόν οφείλεται σε βραχυκύκλωμα καλωδίου, με το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου να εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και τα αίτια του συμβάντος.

Παρά την έκταση που έλαβε η φωτιά και την ταχύτητα με την οποία επεκτάθηκε σε όλο τον πάνω όροφο της οικείας, η οικογένεια που διέμενε σε αυτή κατάφερε να βγει πριν δυσκολέψουν τα πράγματα για αυτούς.

Ωστόσο, η φωτιά έχει προκαλέσει σημαντικές ζημιές που δεν επιτρέπουν στην οικογένεια να μείνει ακόμα και στον κάτω όροφο της οικείας.

Έτσι, μια ηλικιωμένη γυναίκα, ο σύζυγός της και ο γιος τους που έμεναν στον πάνω όροφο, καθώς και ο δεύτερος γιος τους με τη γυναίκα του και τα παιδιά τους, πέρασαν τη χθεσινή νύχτα σε οικεία σπίτια.


Πηγή: patrinews.com