Στο περιοδικό «Λοιπόν» και τη Μαρία Σοφιανού έδωσε συνέντευξη ο Αντώνης Λουδάρος. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε και για το ψυχολογικό άγχος που απέκτησε μέσα στην καραντίνα, αλλά και πώς το διαχειρίστηκε.

Δυο χρόνια πανδημίας και συνεχίζουμε… Σας έχει κουράσει όλο αυτό;

Ζούμε όλοι μαζί αυτό το θρίλερ, περιμένοντας κάθε λίγο και λιγάκι νέα μέτρα. Δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε τίποτα. Ευελπιστώ και προσεύχομαι όλο αυτό να είναι αυτό που μας λένε και γνωρίζουμε και να μην υπάρχουν από πίσω μυστικά και ντοκουμέντα.

Δεν θα ήθελα να βγει αργότερα ότι είναι ένα μεγάλο σκάνδαλο ή μια συνωμοσία. Πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ. Φτάνουν πια οι απώλειες από αυτή την πανδημία.

Κρίση άγχους και πανικού βρίσκονται σε έξαρση. Εσείς πώς τις διαχειριστήκατε;

Όταν άρχισε η πανδημία και μας έλεγαν τα συμπτώματα και όλα αυτά, άρχισα από τον φόβο να νιώθω ότι τα έχω όλα. Δύσπνοια, ανέβασα πυρετό, πάθαινα ταχυκαρδίες και νόμιζα ότι πεθαίνω.

Μίλησα με γιατρό και μου είπε να χαλαρώσω, να πάρω και μισό ηρεμιστικό κι έτσι έκανα. Πραγματικά με βοήθησε πολύ στο να κοιμηθώ, το πήρα και το επόμενο βράδυ και επειδή κατάλαβα ότι όλο αυτό ήταν καθαρά ψυχολογικό άγχος, είπα Αντώνη διαχειρίσου το.

Κατάλαβα ότι δεν πεθαίνω κι όλο αυτό το έκανε το μυαλό μου και μου πέρασε. Άρχισα να περπατάω στην πόλη μου και να βλέπω τις ομορφιές της, που πριν δεν τα πρόσεχα καν. Ακόμα και το τίποτα, έγινε πολύ σημαντικό. Αυτό να μην το ξεχνάμε.