Κι ενώ τα νυχτερινά κέντρα υποφέρουν με τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς, χωρίς μουσική και κλείνοντας την λειτουργία τους στις 12 τα μεσάνυχτα, τα πρώτα κορωνοπάρτι σε υπαίθριους χώρους έκαναν την εμφάνιση τους και στην Πάτρα.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά μια τέτοια συγκέντρωση ατόμων από νεαρούς και νεαρές έγινε το βράδυ του Σαββάτου στις σκάλες της Γεροκωστοπούλου και μάλιστα ο φερόμενος διοργανωτής απεύθυνε και σχετική πρόσκληση στο Instagram.

Το ραντεβού δόθηκε στην Γεροκωστοπούλου πάνω από την πλατεία Γεωργίου, κατά τις 12 τα μεσάνυχτα και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη, με νεαρούς και νεαρές να καταφτάνουν για να διασκεδάσουν στα όρθια και μέσα στο κρύο.

Στη συγκέντρωση υπήρχε και άφθονο αλκοόλ, με τους συμμετέχοντες να παίρνουν μπύρες και κρασιά από τις κάβες και τα περίπτερα. Το πάρτι κράτησε μέχρι αργά και ασφαλώς οι συμμετέχοντες εκεί δεν φορούσαν ούτε μάσκες, ούτε κρατούσαν αποστάσεις, δίχως να ενδιαφέρονται για τα μέτρα.

Όλα αυτά και ενώ σε απόσταση λιγότερη από 100 μέτρων βρίσκεται το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας. Ήταν το πρώτο υπαίθριο πάρτι που έγινε κατά τη διάρκεια του διαστήματος που έχουν παρθεί τα μέτρα προστασίας με την απαγόρευση της μουσικής και το περιορισμένο ωράριο, σε ένα από τα γνωστά στέκια της νεολαίας.

Στις σκάλες της Γεροκωστοπούλου γίνονταν τέτοιες συγκεντρώσεις και κατά την διάρκεια της δεύτερης καραντίνας. Φαίνεται ότι οι συγκεντρώσεις ένεκα των μέτρων αυτών θα συνεχιστούν έως και τις 31 Ιανουαρίου (την ημερομηνία που ισχύουν τα μέτρα), με τις αρχές να εθελοτυφλούν και τα καταστήματα εστίασης να υποφέρουν, έχοντας φτάσει κάποια από αυτά με τα δύο χέρια πριν από το λουκέτο.