Μιλώντας στο cretapost.gr, ο διδάκτωρ Μετεωρολογίας και Ερευνητής στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Γιώργος Παπαβασιλείου, τονίζει για την κακοκαιρία και το χιόνι στην Κρήτη πως «ο καιρός θα παρουσιάσει σοβαρή επιδείνωση από το απόγευμα της Δευτέρας με πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα του νησιού. Η νέα κακοκαιρία πρόκειται να ξεκινήσει από τα δυτικά τμήματα του νησιού και σταδιακά θα πλήξει έντονα ολόκληρο το βόρειο μέτωπο αλλά και την ενδοχώρα της Κρήτης».

Θα ξαναπέσει χιονοχάλαζο
Σε σχέση με το χιονοχάλαζο, ο κ. Παπαβασιλείου σημείωσε πως πρόκειται για σπάνιο φαινόμενο που θα επαναληφθεί. «Στις ανατολικές περιοχές του νησιού και κυρίως στις παράκτιες περιοχές του Ηρακλείου βιώσατε ένα ιδιαίτερα σπάνιο καιρικό φαινόμενο αφού ο υετός που έπεσε ήταν συνδυασμός χιονοχάλαζου με κάποιο είδος λιωμένης νιφάδας. Το σπάνιο αυτό φαινόμενο είναι πιθανό να επαναληφθεί και το βράδυ της Δευτέρας στην Κρήτη».

Ο καιρός στην Κρήτη αναμένεται να βελτιωθεί από το πρωί της Τετάρτης 26 Ιανουαρίου από τα δυτικά προς τα ανατολικά του νησιού και μέχρι το μεσημέρι η βελτίωση αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αισθητή.

O χιονιάς έπληξε και τους σεισμόπληκτους
Μεγάλα προβλήματα με την κακοκαιρία αντιμετωπίζουν οι σεισμόπληκτοι στο Αρκαλοχώρι. Οι σεισμόπληκτοι που ζουν στους οικίσκους προσπαθούν να ζεσταθούν με τα νέα θερμαντικά σώματα που τους χορήγησαν ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, η Περιφέρεια και μεμονωμένοι πολίτες.