Δεν πέφτει ο αριθμός των νοσηλειών στα νοσοκομεία της Πάτρας, με τις ΜΕΘ είναι γεμάτες και την προσέλευση αυξημένη στα επείγοντα.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας είχε άλλη μία δύσκολη εφημερία με 21 εισαγωγές για νοσηλεία επιβεβαιωμένων κρουσμάτων covid.

Επιπλέον νοσηλεύονταν 120 περιστατικά στις Κλινικές, 13 στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Covid και 4 στην ΜΑΦ.  Στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» νοσηλεύονταν χθες 75 ασθενείς στις Κλινικές και 9 στην ΜΕΘ Covid.

Αυτό που προβληματίζει τους γιατρούς και τους νοσηλευτές είναι ότι την ίδια στιγμή που οι νοσηλείες παραμένουν σταθερές, γίνονται και νέες εισαγωγές, παρόλο που η Όμικρον που έχει ήπια συμπτώματα, εξαπλώνεται με ρυθμούς ταχείς στην ανοικτή κοινότητα.

Η διαπίστωση αυτή πρακτικά σημαίνει δύο πράγματα. Από την μία η Δέλτα δεν υποχωρεί, από την άλλη η Όμικρον δεν είναι τόσο αθώα. Εξάλλου, ο αριθμός των νοσηλειών στις ΜΕΘ δείχνει ότι η πίεση στα νοσοκομεία της Πάτρας θα αργήσει να εμφανίσει μια πτώση, ακόμα και στο ενδεχόμενο της μείωσης της διασποράς.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που στην παιδιατρική κλινική του Ρίου οι νοσηλείες σε παιδιά και βρέφη κυμαίνονται κατά μέσο όρο τρεις με τέσσερις την ημέρα.