Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας, με την οποία ζητάει την άρση της υποχρέωσης διετούς υπηρέτησης στην οργανική θέση για τους νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με την Ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

"Με τους διορισμούς των εκπαιδευτικών, που πραγματοποιήθηκαν τον Αύγουστο του 2021, πολλοί νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί πρέπει να υπηρετήσουν μακρυά από τον τόπο κατοικίας τους για τα επόμενα δύο έτη.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί οικονομικές, προσωπικές και οικογενειακές συνέπειες, σε ένα μεγάλο ποσοστό νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.

Η συγκεκριμένη υποχρέωση δεν παρέχει κανένα παιδαγωγικό όφελος, αφού η πρόβλεψη αφορά τη διετή παραμονή τους στην περιοχή διορισμού τους και όχι απαραίτητα στην ίδια σχολική μονάδα".

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει την Υπουργό Παιδείας: α) σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό την άρση της υποχρέωσης διετούς υπηρέτησης στην οργανική θέση για τους νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς και β) πότε αναμένεται η τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου.