Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

"Τίποτα δεν μας χαρίζεται! Όλα κατακτιουνται!

Πορευόμαστε όλοι μαζί με όλα τα μέσα από την Πάτρα στην Αθήνα

Διαδηλώνουμε στο Σύνταγμα το Σάββατο 29 Γενάρη, ώρα 12:00μ.

Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας στηρίζει την κινητοποίηση της Δημοτικής Αρχής και του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.  Καλούμε όλες τις εργαζόμενες, τις γυναίκες του μόχθου, τις άνεργες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις φτωχές αγρότισσες, τις φοιτήτριες, τις συνταξιούχους, τις νέες μητέρες να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση, να δώσουμε τη δική μας απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε, διεκδικώντας όλα αυτά που δικαιούμαστε.

Η επίθεση σε βάρος μας θα συνεχίζεται όσο δεν την σταματάμε εμείς!

Όλο το προηγούμενο διάστημα ξεγυμνώθηκαν οι μεγάλες ελλείψεις του δημόσιου συστήματος υγείας, το οποίο παραμένει αθωράκιστο. Τα Νοσοκομεία της Πάτρας στενάζουν, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό είναι στα όριά του, δεκάδες προγραμματισμένα χειρουργεία έχουν αναβληθεί και δεκάδες ασθενείς καλούνται είτε να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να απευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα  ακόμα και για απλές εξετάσεις, είτε να περιμένουν μήνες για ένα ραντεβού. Το Νοσοκομείο «Νοσημάτων , που έκλεισε ο ΣΥΡΙΖΑ, παραμένει κλειστό και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας, με τα υπόλοιπα νοσοκομεία γεμάτα ασθενείς.

Όλη αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που βάζει την υγεία του λαού στο ζύγι «κόστους-οφέλους», που διαλύει τις δημόσιες δομές, θυσιάζει το δικαίωμα των οικογενειών μας στη δημόσια δωρεάν υγεία, δίνοντας ταυτόχρονα ζεστό χρήμα στους επιχειρηματίες της υγείας και βάζει από το παράθυρο τους ιδιώτες στα νοσοκομεία. Αυτή η πολιτική στερεί από εμάς και τις οικογένειές μας διαχρονικά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, στερεί την πρόληψη, ακόμα και τις εξετάσεις ρουτίνας, οδηγώντας τις εργατικές-λαϊκές οικογένειες στον ιδιωτικό τομέα.

Αυτή η πολιτική ισοπεδώνει τις ζωές μας και τις ανάγκες των οικογενειών μας γιατί έχουν στόχο να κάνουν πιο ανταγωνιστικές τις επιχειρήσεις πατώντας πάνω στα τσάκισμα των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων. Αυτή η πολιτική μας καταδικάζει στη φτώχεια, την ανεργία, την ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία, στη ζωή χωρίς δικαιώματα

Δεν ανεχόμαστε να μειώνεται συνεχώς το εισόδημα μας, οι συντάξεις, να ζουν οι οικογένειες μας χωρίς ρεύμα, χωρίς θέρμανση, να μην μπορούμε να ικανοποιήσουμε τις βασικές μας ανάγκες, λόγω της ακρίβειας, να καταργείται κάθε εργατικό και λαϊκό δικαίωμα.

Δεν συμβιβαζόμαστε η ζωή και η υγεία των γυναικών και των οικογενειών μας να είναι  έρμαια των νόμων της αγοράς και του κέρδους των επιχειρηματικών κολοσσών, που υπερασπίζεται η πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν ανεχόμαστε να έχει η πόλη μας το 2022, νοικοκυριά που ζουν χωρίς ρεύμα και τα παιδιά τους να διαβάζουν με το κερί, που δεν έχουν θέρμανση, που λόγω της ακρίβειας δεν μπορούν να ικανοποιήσουν ούτε βασικές τους ανάγκες, όπως είναι η τροφή, η ένδυση, η θέρμανση.

Δεν ανεχόμαστε να μειώνεται συνεχώς το λαϊκό εισόδημα, να χτυπιούνται οι μισθοί και οι συντάξεις, να καταργείται με αντεργατικούς, αντιλαϊκούς νόμους κάθε εργατικό και λαϊκό δικαίωμα.

Δεν ικανοποιούμαστε με τα λίγα, ούτε παραιτούμαστε από τις διεκδικήσεις μας για μια καλύτερη ζωή!

Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας στηρίζει το πλαίσιο διεκδίκησης της Δημοτικής Αρχής Πάτρας και του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.

Διεκδικούμε:

  • Την άμεση και επαρκή χρηματοδότηση του Δήμου Πατρέων. Να δοθούν εδώ και τώρα όλα τα παρακρατηθέντα από την κυβέρνηση και το κράτος, με στόχο την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του Πατραϊκού λαού και των εργαζομένων του Δήμου, την κατάργηση των ανταποδοτικών τελών, την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των Υπηρεσιών μας, των σχολείων μας, των κοινωνικών δομών της πόλης, των χώρων αθλητισμού και πολιτισμού.
  • Την κατάργηση του Νόμου που θεσπίστηκε και διατηρήθηκε από όλες τις κυβερνήσεις που γνωρίσαμε, που απαγορεύει τις προσλήψεις στο Δημόσιο. Άμεση έναρξη διαδικασίας μέσω ΑΣΕΠ για πρόσληψη του αναγκαίου αριθμού προσωπικού στο Δήμο Πατρέων και τη ΔΕΥΑΠ.
  • Να καταργηθούν εδώ και τώρα τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και γιατρών στα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τις ΤΟΜΥ της Πάτρας. Άμεσα προσλήψεις εκπαιδευτικών, καθαριστριών κ.α. σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης στην πόλης μας.
  • Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ σε όλους τους ανέργους και για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Είμαστε δίπλα στον αγώνα των αγροτών που παλεύουν για την προστασία του εισοδήματός τους με πραγματική μείωση του κόστους παραγωγής και ελάχιστες εγγυημένες τιμές που να εξασφαλίζουν μια ανθρώπινη ζωή στα χωριά μας.
  • Άμεση αποζημίωση στο 100% των πυρόπληκτων και πλημμυροπαθών της περιοχής μας. Άμεσα μέτρα αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής θωράκισης.
  • Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος στα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά. Άμεση επανασύνδεση όλων των κομμένων ρευμάτων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στην ενέργεια και τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, του ειδικού φόρου στα καύσιμα που έχουν γονατίσει το λαϊκό εισόδημα.

 Παλεύουμε μαζί για τη ζωή, τη δουλειά και τα δικαιώματά μας,

για την ικανοποίηση των αναγκών μας!

Το δίκιο είναι με το μέρος μας!

ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

αναχώρηση από Άγιο Ανδρέα 7:30πμ

Διαδηλώνουμε στο Σύνταγμα

το Σάββατο 29 Γενάρη 2022 και ώρα 12:00μ.".