Ένα ακόμα φάουλ που καταλογίζουν τα πληρώματα και οι καρναβαλιστές στον Δήμο και κυρίως στον Καρναβαλικό Οργανισμό έχει να κάνει με τον Κρυμμένο Θησαυρό. "Το... τερμάτισαν έγραφαν" χαρακτηριστικά κάποιοι από αυτούς για το θέμα. 

Ο Κρυμμένος Θησαυρός κανονικά θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει από το Σάββατο από την τελετή, με τα πληρώματα να παίρνουν μέρος στο πρώτο παιχνίδι. Υπάρχει πανδημία και κορωνοϊός, σύμφωνoι, όμως οι καρναβαλιστές τονίζουν ότι τα θέματα για το κάθε παιχνίδι θα μπορούσαν να τους είχαν ανακοινωθεί ηλεκτρονικά.

Δεν έγινε όμως ούτε και αυτό. Στην πραγματικότητα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα τίποτα σε επίσημο επίπεδο για το αν θα υλοποιηθεί φέτος το παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού που αποτελεί ένας ζωντανός θεσμός για το Πατρινό Καρναβάλι.

Δεν γνωρίζουν, δηλαδή, τα πληρώματα όχι μόνο πως θα γίνει (αν δηλαδή γίνει εξ αποστάσεως ή δια ζώσης), αλλά το αν θα γίνει. Δεν έχουν καν ζητηθεί συμμετοχές από τον Καρναβαλικό Οργανισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Μπούλες και πληρώματα του Πατρινού Καρναβαλιού προσανατολίζονται στο να διοργανώσουν το δικό τους παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού, παίρνοντας πάνω τους και αυτό το ζήτημα.

Πέρυσι, θυμίζουμε, ότι Μπούλες και πληρώματα είχαν διοργανώσει δράσεις και εκδηλώσεις, κυρίως μέσω διαδικτύου, λόγω των μέτρων όμως, δεν είχαν προχωρήσει σε έναν ξεχωριστό Κρυμμένο Θησαυρό απέναντι από αυτόν του Καρναβαλικού Οργανισμού.

Απλώς δεν συμμετείχαν. Φέτος φαίνεται ότι έχοντας ετοιμάσει αρκετές δράσεις ακόμα για τη συνέχεια του Πατρινού Καρναβαλιού 2022, με μέτρα και πάντα με βάση τις συνθήκες που υπάρχουν, προσανατολίζονται στην διοργάνωση του Συμπληρωματικού Κρυμμένου Θησαυρού, με βασικό στόχο να διατηρήσουν ζωντανό τον θεσμό που από πλευράς Δήμου, βαδίζει μέχρι ώρας στο άγνωστο.


Θα εξαρτηθούν δηλαδή με λίγα λόγια οι κινήσεις των πληρωμάτων και των καρναβαλιστών από το αν προχωρήσει ο Δήμος και ο Καρναβαλικός Οργανισμός εγκαίρως στην διοργάνωση του παιχνιδιού.

Μέχρι ώρας πάντως το μόνο που έχει γίνει γνωστό από τον Καρναβαλικό Οργανισμό ήταν το μήνυμα που είχε σταλεί προς μηνός προς τα πληρώματα για να διοργανώσουν αυτά το παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού.

Πιο συγκεκριμένα είχε σταλεί σε πλήρωμα που το είχε διοργανώσει το παιχνίδι και στο παρελθόν και μάλιστα με επιτυχία. Το πλήρωμα (σε συνεννόηση προφανώς και τα υπόλοιπα γκρουπ) είχε απαντήσει αρνητικά.