Ποιος είναι αυτός ο coslee και τι σχέση έχει με την Πάτρα;

Μην ψάχνεστε, θα σας τα μαρτυρήσουμε όλα εμείς. Ο Coslee είναι ο Ηλίας Ηλιόπουλος που για αρκετά χρόνια ζούσε στην Πάτρα ως φοιτητής και το patrasevents.gr σας τον είχε παρουσιάσει, όχι μόνο του, αλλά με την τότε μπάντα του, τους "No Band Project".

Από τότε πέρασαν χρόνια και ζαμάνια, μεσολάβησαν καταστροφές, πανδημίες (δεν κάνουμε πλάκα) και να σου ο φιλαράκος μας με νέο όνομα και solo. Αυτός είναι ο "coslee" που  πειραματίζεται με τη ραπ μόνο τα τελευταία χρόνια, και επιδεικνύει αξιοθαύμαστη στιχουργική και μουσική ωριμότητα στον επερχόμενο δίσκο του.

Ο ίδιος δεν αυτοπροσδιορίζεται ως ράπερ, καθώς πρώτη του αγάπη για τη μουσική υπήρξαν τα μπλουζ και η κιθάρα, τα οποία αποτέλεσαν την έναρξη των μουσικών του αναζητήσεων.  Σύμφωνα με τον ίδιο, ο coslee δεν είναι ‘‘τίποτα άλλο παρά ένας άνθρωπος που προσπαθεί να καταλάβει ποιος είναι’’ μέσα από το πάθος του για τη μουσική.

Πριν από μερικές μέρες μας ανακοίνωσε την κυκλοφορία του πρώτου του δίσκου με τίτλο “What Feelings Sound Like” τον Μάρτιο του 2022, ενώ ήδη κυκλοφόρησε το πρώτο τραγούδι του δίσκου το  “f.o.r d.a.y.s”.

Ο δίσκος είναι ένα αποτέλεσμα της συνεργασίας του με τον παραγωγό ελληνόγαλλικής καταγωγής Nicolas Stamar και του μηχανικού μίξης Δημήτρη Καλούση (MitsoGusto, Bangies etc).

Στο δίσκο συμμετέχουν ταλαντούχοι καλλιτέχνες (ανάμεσα τους αρκετοί Πατρινοί), όπως ο Π. Κωστόπουλος στα ντραμς, ο Μ. Ατταλειάδης στο μπάσο, ο Κ. Καλατζής στα πλήκτρα, και εμφανίζονται ανερχόμενοι τραγουδιστές της εγχώριας μουσικής σκηνής, όπως ο Zio και ο Η. Χάμος.

Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει από την "Fortune Cut Records", μια ανεξάρτητη δισκογραφική κολεκτίβα και ομάδα παραγωγής τεχνών με έδρα την Αθήνα. Αυτά για την ώρα. Ακούστε το πρώτο τραγούδι του νέου του δίσκου.


f.o.r d.a.y.s