«Δεκάδες δέντρα κείτονται κούτσουρα στον περιβάλλοντα χώρο της Αγγλικανικής εκκλησίας στην Πάτρα σε έναν πρωτοφανή αφανισμό του λιγοστού πρασίνου της περιοχής» καταγγέλλουν περίοικοι ζητώντας την παρέμβαση των αρμοδίων για να μην ολοκληρωθεί η καταστροφή.

Όπως οι ίδιοι σημειώνουν: "Ήδη χθες τα μισά από τα δέντρα έχουν κοπεί. Ποιος θα σταματήσει τον αφανισμό τους; Η προστασία του μνημείου δεν περιλαμβάνει και την προστασία του περιβάλλοντος χώρου;

Ποιος έδωσε άδεια για κοπή τόσων δέντρων; Κι αν δεν έδωσε κανείς άδεια ποιος θα λογοδοτήσει; Ναι το πράσινο θέλει φροντίδα για να μην έχουμε ατυχήματα -όπως της προηγούμενης εβδομάδας- αλλά όχι κόψιμο από τη ρίζα τόσων δέντρων Δεν λύνονται έτσι τα προβλήματα» τονίζουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Οι ίδιοι υπενθυμίζουν ότι «με απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού η Αγγλικανική εκκλησία του Αγίου Ανδρέα Πατρών έχει χαρακτηριστεί ”κτίριο χρήζον ειδικής κρατικής προστασίας”.

Στην αιτιολόγηση της απόφασης αναφέρεται ότι το κτίσμα χρειάζεται ειδική κρατική προστασία, επειδή ”παρουσιάζει μεγάλο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον και συνδέεται ιστορικά με την πόλη”.  Οι περίοικοι εκφράζουν την αγανάκτησή τους και ζητούν βοήθεια".