Περιγραφή: Μία φοιτήτρια μετακομίζει στο Λονδίνο για να ξεκινήσει τις σπουδές της και την περιμένει μια έκπληξη που την «μεταφέρει» στο Λονδίνο του παρελθόντος και την φέρει αντιμέτωπη με την ιστορία μιας κοπέλας που υπέστη θύμα εγκληματικών ενεργειών.

Είδος: Δράμα, Τρόμος

Διάρκεια: 1ώρα και 56 λεπτά

Σκηνοθεσία: Edgar Wright

Σενάριο: Krysty Wilson-Cairns

Πρωταγωνιστούν: Thomasin McKenzie, Anya Taylor-Joy, Michael Ajao, Pauline McLynn, Terence Stamp, Matt Smith

Έτος Παραγωγής: 2021

Η ταινία “Last Night in Soho” πραγματεύεται την περιπέτεια της Eloise, μιας κοπέλας από την αγγλική επαρχία που μετακομίζει στην μεγαλούπολη για να ξεκινήσει τις σπουδές της στο Τμήμα Καλών Τεχνών. 

Η υπόθεση ξεκινά από την σύγχρονη πραγματικότητα, όπου η πρωταγωνίστρια καλείται να επιλύσει θέματα καθημερινά, που σχετίζονται με την προσαρμογή της στο Λονδίνο και την φοιτητική ζωή.

Ώσπου μια μέρα μετακομίζει σε ένα διαμέρισμα στο Soho και από εκεί ταξιδεύει νοερά στο 1960 και παρακολουθεί (ή, θα λέγαμε, βιώνει εμμέσως) τις εμπειρίες της Sandy, μιας γυναίκας στην ηλικία της που έζησε την δεκαετία του 1960, και εκείνη έχοντας όνειρα και επιδιώξεις. 

Παρατηρώντας τις επιλογές της Sandy αλλά και τις συγκυρίες στις οποίες εμπλέκεται, η Eloise καταλήγει να είναι μάρτυρας μιας δολοφονίας που δεν μπορεί να αποδείξει πως έλαβε χώρα, καθώς στο παρόν της δεν υπάρχουν τα αποδεικτικά στοιχεία που χρειάζεται για να διαλευκάνει το έγκλημα.

Σταδιακά οι δύο πραγματικότητες ενώνονται σε μία και ο χώρος και ο χρόνος αποκτά άλλες διαστάσεις μέσα από την σκηνοθεσία και την δόμηση της παραγωγής αυτής. 

Η ταινία “Last night in Soho” περιέχει συμβολισμούς, ανατροπές, αγωνία και δράση και σίγουρα είναι κάτι διαφορετικό από ό,τι έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε.


LAST NIGHT IN SOHO - Official Trailer [HD] - Only in Theaters October 29