Μετά το σκάνδαλο και τις κατηγορίες για ενδοοικογενειακή βία εναντίον της πρώην συζύγου του, Άμπερ Χερντ, ο Τζόνι Ντεπ έχασε αρκετές δουλειές στο Hollywood, παρά τα πολλά χρόνια σκληρής δουλειάς και τους αμέτρητους εμβληματικούς ρόλους.

Ο ηθοποιός απολύθηκε από την τελευταία ταινία «Fantastic Beasts» και τελικά αντικαταστάθηκε από τον Μαντς Μίκελσεν, αφού έχασε τη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά της Sun και η καριέρα του έμοιαζε να μην επανέρχεται στις αρχικές της δόξες.

Το κλίμα όμως έχει αρχίσει να αλλάζει αφού όπως αποκάλυψε η Daily Mail, ο διάσημος ηθοποιός έχει αναλάβει να υποδυθεί τον αμφιλεγόμενο Γάλλο βασιλιά Λουδοβίκο ΙΕ'.

Ο Λουδοβίκος ΙΕ΄ βασίλεψε για 59 χρόνια και υπήρξε ο δεύτερος μακροβιότερος Γάλλος μονάρχης στην ιστορία. Κέρδισε δημοτικότητα μεταξύ των ψηφοφόρων του κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Αυστριακής Διαδοχής, όπου του δόθηκε το παρατσούκλι «Πολυαγαπημένος», μετά την ανάρρωσή του από μια ασθένεια το 1744.

Ωστόσο, τη στιγμή του θανάτου του στις 10 Μαΐου 1774, δεν ήταν ιδιαίτερα αγαπητός αφού κατηγορήθηκε για ασέβεια και διαφθορά.

Η τελευταία φορά που ο Ντεπ εμφανίστηκε στις μεγάλες οθόνες ήταν στην ταινία του 2020 «Minamata», όπου υποδύθηκε τον φωτορεπόρτερ W. Eugene Smith.

Πριν αρκετούς μήνες, ο Τζόνι Ντεπ εξήγησε πως υπέστη ένα μεγάλο μποϊκοτάζ, μετά τις φήμες, που διέδωσε η πρώην αγαπημένη του.

«Προσπάθησαν να μποϊκοτάρουν έναν άνθρωπο, έναν ηθοποιό σε μία δυσάρεστη και δύσκολη κατάσταση τα τελευταία χρόνια», ανέφερε, τονίζοντας πως και ο ίδιος έχει σκοπό να φέρει στην επιφάνεια πολλά πράγματα.

Όπως είχε αναφέρει, μετά τα δικαστήρια τόσο με την Χερντ, το Χόλιγουντ τον ξέχασε εντελώς, με αποτέλεσμα να μην τον υπολογίζουν για κανένα ρόλο πλέον. Μάλιστα, για αυτόν ακριβώς τον λόγο μήνυσε εκ των υστέρων τη Χερντ για συκοφαντική δυσφήμιση, βασισμένος σε ένα άρθρο, που ειχε γράψει η ίδια εναντίον του το 2018 στην Washington Post.