Αποτροπιασμό προκαλούν τα νέα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας όσον αφορά το θέμα του Ιερέα και την υπόθεση βιασμού ανηλίκου κοριτσιού σε Ιερό Ναό των Κάτω Πατησίων, με τη νεαρή κοπέλα να «σπάει τη σιωπή της» ορμώμενη από μια ταινία που αφορούσε κακοποιήσεις παιδιών με την οποία ταυτίστηκε και προχώρησε στη μαρτυρία που «δένει» τον Ιερέα.

Σύμφωνα με όσα παραδέχτηκε η 17χρονη σήμερα μαθήτρια, ο 37χρονος ιερέας και πατέρας τριών παιδιών, τη βίαζε από τα τέλη του 2019 μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2020, με την ίδια να αποφασίζει να σπάσει τη σιωπή της μόλις δύο μήνες πριν.

Αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό πάντως είναι πως ο ιερέας πέρασε τα παιδικά του χρόνια και συγκεκριμένα μια δεκαετία στην Ηλεία και συγκεκριμένα σε χωριό του Δήμου Πύργου και πρώην Δήμου Ωλένης, αφού ο πατέρας του, επίσης ιερέας λειτουργούσε στην εκκλησία της περιοχής περίπου από το 1995 έως το 2005, έχοντας έρθει από την Αθήνα μαζί με τα πέντε παιδιά του, όντας ο ίδιος χωρισμένος.

Ο ίδιος ο 37χρονος μάλιστα, επειδή έχει διατηρήσει δεσμούς με το χωριό, το καλοκαίρι που μας πέρασε επισκέφθηκε την περιοχή και λειτούργησε για μια ημέρα στην εκκλησία χωριού.

Ο ιερέας που λειτουργεί τα τελευταία έξι χρόνια στον Ιερό Ναό των Κάτω Πατησίων, κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της 17χρονης μαθήτριας για την οποία πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για συνεσταλμένο παιδί με θεοσεβούμενους γονείς. Ο ιερέας την έβαζε να του στέλνει φωτογραφίες από διάφορα σημεία του σώματος της, ενώ και ο ίδιος έστελνε το επίμαχο σημείο του. Ήταν δε τέτοια η ψυχολογική πίεση που της ασκούσε, που η μαθήτρια έφθασε σε σημείο να βλέπει τον ιερέα και να λιποθυμά από τον φόβο της.

Κατόπιν απόφασης του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, ο κατηγορούμενος κληρικός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών τίθεται σε αργία μέχρι να αποφανθούν τα αρμόδια όργανα της Ποινικής και Εκκλησιαστικής Δικαιοσύνης.

Δεύτερη καταγγελία

Στο μεταξύ, μια άλλη κοπέλα που μένει στην περιοχή Κάτω Πατησίων κατήγγειλε πως το Νοέμβριο 2020 ο συγκεκριμένος ιερέας την είχε προσεγγίσει, ζητώντας της να πάνε κάπου μόνοι τους προκειμένου να περάσει λίγο χρόνο μαζί του. Όπως λέει, ο 37χρονος την γνώρισε μέσω μιας φίλης της που τότε παρακολουθούσε τα μαθήματα στο κατηχητικό και την κάλεσε στον ιερό ναό να συζητήσουν. Αρχικά της πρότεινε δουλειά, καθώς η 19χρονη σήμερα κοπέλα ζωγραφίζει τοιχογραφίες και στη συνέχεια της ζήτησε να περάσουν μερικές ώρες μόνοι προσφέροντάς της χρήματα σαν αντάλλαγμα.

Η 19χρονη σήμερα Λούνα αντιλήφθηκε τις προθέσεις του και απάντησε αρνητικά, αυτός ωστόσο επέμεινε καλώντας την να πάνε το βράδυ οι δύο τους, μόνοι, σε ένα χώρο που έχει φτιάξει για τη νεολαία. Η νεαρή κοπέλα θέλοντας να αποφύγει τις πιέσεις του ιερέα, φαίνεται ότι είχε αποθηκεύσει τον αριθμό του στο κινητό τηλέφωνό της με το όνομα «Μην Το Σηκώσεις», γεγονός που δείχνει τις μεγάλες πιέσεις που της ασκούσε ο ιερέας με τα τηλεφωνήματά του και πόσο η νεαρή Λούνα προσπαθούσε να τον αποφύγει.

Η 19χρονη έφυγε, αλλά ο ιερέας επέμεινε στέλνοντάς της μηνύματα ώστε να γίνουν φίλοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η κοπέλα συνέχισε να μην απαντά και την επόμενη ημέρα συνάντησε τον ιερέα μαζί με την οικογένεια του σε μια πλατεία της περιοχής. Όπως καταγγέλλει, ο 37χρονος την κοιτούσε επίμονα και ερωτικά παρόλο που δίπλα βρίσκονταν τα παιδιά του και η έγκυος τότε σύζυγός του.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η συγκεκριμένη κοπέλα είχε πάει στην αστυνομία να καταγγείλει όσα ισχυρίζεται στα βίντεο, ωστόσο οι αστυνομικοί της απάντησαν πως δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι περισσότερο, από τη στιγμή που δεν υπήρχε κάποια ενοχοποιητική πράξη από την πλευρά του ιερέα.

Πηγή: patrisnews.com