Οι σύγχρονοι ήρωες της καθημερινότητας μας είναι οι γιατροί και οι νοσηλευτές που μάχονται στα νοσοκομεία για να σώσουν ζωές και να αντιμετωπίσουν την πανδημία, κάτω από δύσκολες συνθήκες και σε κατάσταση πίεσης.

Ο κόσμος το αναγνωρίζει αυτό και αυτή την αναγνώριση εισέπραξε με τον πιο συγκινητικό τρόπο ο διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής, Αργύρης Τζουβελέκης και τα υπόλοιπα στελέχη της μονάδας.

Ένα κουκλάκι ως ευχαριστώ και ένα σημείωμα από ένα μικρό παιδί. «Κύριε καθηγητά σας ευχαριστώ που κάνατε καλά τον μπαμπά μου». Το δωράκι αυτό ήταν μία μικρή ένδειξη ευγνωμοσύνης και η ιστορία έχει ως εξής:

Μητέρα και γιός αρρώστησαν από τον covid και μη έχοντας κάνει το εμβόλιο, η κατάσταση τους ήταν αρκετά βαριά. Ευτυχώς χάρη στις προσπάθειες των γιατρών και των νοσηλευτών της κλινικής έγιναν καλά και σώθηκαν.

Ο γιός είναι μπαμπάς ενός μικρού κοριτσιού που με όλη την παιδικότητα του βλέποντας τον πατέρα της να γίνεται καλά ύστερα από μάχη που έδωσε μέσα στο νοσοκομείο, έκανε αυτό το δωράκι στον κ. καθηγητή που βοήθησε τα μέγιστα στο να βγει ο μπαμπάς της όρθιος από την κλινική.

«Συγκινητικό… Σας ευχαριστώ… Συγχαρητήρια σε όλο το προσωπικό του COVID Πνευμονολογικού Τμήματος» γράφει από την μεριά του ο κ. Τζουβελέκης στον τοίχο του, με δεκάδες σχόλια στην ανάρτηση του να εγκωμιάζουν όχι μόνο τον ίδιο, αλλά και όλους τους ήρωες της σύγχρονης πραγματικότητα μας.