Ιδιαίτερα μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον για ένταξη στο πρόγραμμα νέων αγροτών στη Δυτική Ελλάδα αφού οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί συνολικά φθάνουν τις 2.244 εκ των οποίων 690 στην Π.Ε Ηλείας, 569 στην Αχαΐα και 985 στην Αιτωλοακαρνανία.

Το συνολικό ποσό που έχει αιτηθεί η περιφέρεια είναι 80.420.000 ευρώ ενώ ο προϋπολογισμός της προκήρυξης αγγίζει τα 44.100.000 ευρώ και το ποσοστό κάλυψης φθάνει το 182,36%.

Με βάση τα συνολικά στοιχεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης η Δυτική Ελλάδα είναι η τρίτη Περιφέρεια σε αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα αυτό των νέων αγροτών.

Οι αιτήσεις αυτές θα σταλούν για αξιολόγηση στο Υπουργείο προκειμένου να διαπιστωθεί ποιες από αυτές πληρούν τις προϋποθέσεις για ένταξη στο πρόγραμμα.

“Αναμφισβήτητα, ο αγροδιατροφικός τομέας αποτελεί βασικό πυλώνα της τοπικής μας  οικονομίας, ακόμη και εν μέσω της ισχυρής αυτής οικονομικο-κοινωνικής κρίσης παραμένει βασικός μοχλός ανάπτυξης της Περιφέρειάς μας. 

Συνεπώς εκφράστηκε και σε αυτό το πρόγραμμα νέων αγροτών  μεγάλο ενδιαφέρον  λόγω των  περιθωρίων ανάπτυξης και των  προοπτικών που ανοίγονται στον  πρωτογενή τομέα”, τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ Θοδωρής Βασιλόπουλος.

Πηγή: patrisnews.com