Με… μισές τάξεις κάνουν μαθήματα στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά, καθώς ο φόβος της διασποράς στις σχολικές κοινότητες παραμένει μεγάλος και οι γονείς προφυλάσσουν με κάθε τρόπο τα παιδιά τους, στέλνοντας τα τρεις ή και δυο φορές τη εβδομάδα στα σχολεία για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.

Αυτό έλεγαν οι δάσκαλοι και οι γονείς στα πηγαδάκια που είχαν σχηματιστεί πριν από την πορεία που έγινε στο πλαίσιο του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, το απόγευμα της Πέμπτης. Με το που εντοπίζεται ένα κρούσμα σε μια τάξη, αυτόματα την επομένη η τάξη αδειάζει από μαθητές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις περισσότερες τάξεις μετά από τον εντοπισμό κρούσματος, τα μαθήματα γίνονται με δέκα και δεκαπέντε μαθητές, ενώ αρκετοί γονείς δεν έχουν πειστεί για την διαδικασία των self τεστ.

Η μείωση των μαθητών είναι ακόμα πιο αισθητή στα νηπιαγωγεία, ενώ τα όσα λέγονται για την προτίμηση της Όμικρον στις παιδικές ηλικίες, έχουν κάνει αρκετούς γονείς πιο διστακτικούς για το σχολείο.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν γονείς και εκπαιδευτικοί τα σχολεία μένουν ανοικτά για το θεαθήναι, χωρίς ουσιαστικά να γίνονται μαθήματα, ένεκα των συνθηκών, ενώ η σχολική χρονιά παρά τη δια ζώσης εκπαίδευση, δύσκολα θα καλύψει τα κενά που έχει αφήσει στα παιδιά όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας.

Στο μεταξύ στα γυμνάσια και στα λύκεια το κύμα των καταλήψεων έχει μειωθεί, όμως δεν έχει υποχωρήσει πλήρως. Οι καταλήψεις συνεχίζονται έτσι για αρκετά σχολεία, ενώ υπάρχουν άλλα που το… σκέφτονται και σε καθημερινή βάση το διαπραγματεύονται.

Με λίγα λόγια η σχολική χρονιά χαρακτηρίζεται το λιγότερο προβληματική για τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς, αλλά και για τους γονείς.