Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Μαρία Κυριακοπούλου θα είναι η βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού.

Το σκεπτικό είναι ότι λόγω του κορωνοϊού και της πανδημίας η όμορφη ραδιοφωνική παραγωγός του UP FM, τα προηγούμενα χρόνια δεν μπόρεσε να καθίσει στον θρόνο της, δηλαδή στο άρμα της, εφόσον δεν έγιναν παρελάσεις.

Πέρυσι αποφασίστηκε να φορέσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το στέμμα, ενώ το ίδιο αναμένεται να γίνει και φέτος, με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά τουλάχιστον θα την δούμε πάνω στο άρμα της.

Αυτό φέτος είναι πιθανό να γίνει ακόμα και στην περίπτωση που δεν θα γίνουν παρελάσεις. Το πώς είναι κάτι που εξετάζεται από τους ανθρώπους του Καρναβαλικού Οργανισμού και θα εξαρτηθεί ανάλογα με τις υγειονομικές συνθήκες και τις δράσεις που είναι να γίνουν.

Πάντως, αν δεν γίνει παρέλαση και η Μαρία Κυριακοπούλου δεν ανέβει στο άρμα, φορώντας το στέμμα της, τότε θα την δούμε και για τέταρτη χρονιά βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το φόρεμα που ήταν να φορέσει και να ανέβει στο άρμα της ήταν του γνωστού σχεδιαστή Μάικ Νικολάτου το οποίο φανταζόμαστε ότι υπάρχει ακόμα και όπως είχε ειπωθεί τότε θα ήταν εντυπωσιακή μέσα σε αυτό.

 


Το ειρωνικό στοιχείο της όλης υπόθεσης είναι ότι η εμφάνιση της βασίλισσας θα κινούταν στο ύφους του ρόλου  του καλού πνεύματος, του φυλακτού που δίπλα από τη μυθολογική ύπαρξη του άρματος θα έδιωχνε μακριά την αρνητική ενέργεια.

Να υποθέσουμε ότι το καλό πνεύμα απέτυχε μετά από τέτοιο κακό που βρήκε εμάς και το καρναβάλι μας;  Η ίδια όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν δεν αισθάνεται άτυχη, αλλά τυχερή για το ότι λόγω της πανδημίας είναι τρία συνεχόμενα χρόνια βασίλισσα μένοντας στο ιστορικό του θεσμού, σαν μία από τις μακροβιότερες, ακόμα και χωρίς παρέλαση.

Θυμίζουμε ότι την Μαρία Κυριακοπούλου την γνωρίσαμε το 2020 ως φοιτήτρια Παιδαγωγικού Δημοτικής Εκπαίδευσης και ραδιοφωνική παραγωγός στον ραδιοφωνικό σταθμό του Πανεπιστημίου Πατρών.  Μακάρι λοιπόν να τη δούμε να παρελαύνει κάποια στιγμή γιατί πραγματικά με τον χαρακτήρα, την προσωπικότητα που έχει και την ομορφιά της το αξίζει!