Η κατρακύλα της πλατείας Όλγας συνεχίζεται και κανείς από ότι φαίνεται δεν μπορεί να την σταματήσει, ούτε ο Δήμος, ούτε η Αστυνομία.

Σύμφωνα με μαρτυρίες γονιών που πήγαν μαζί με τα παιδιά τους στην παιδική χαρά της πλατείας για να παίξουν, δίπλα ακριβώς από εκεί, σε απόσταση αναπνοής, στα παγκάκια, κοντά στο σιντριβάνι της Αμάλθειας (το οποίο φυσικά και δεν λειτουργεί), βρίσκονταν άτομα που έκαναν τα… δικά τους.

Τι είναι αυτά τα δικά τους; Τηλέφωνα στα "βαπαράκια", "συναλλαγές" στα φανερά πλέον και όχι στα κρυφά και άλλα τέτοια που σχετίζονται άμεσα με το γεγονός ότι το συγκεκριμένο μέρος της πλατείας αποτελεί εδώ και χρόνια στέκι τοξικομανών.

Ένα από αυτά μάλιστα τα άτομα ήταν σε κακή κατάσταση σε ένα παγκάκι. Οι γονείς, σύμφωνα με τα όσα μας είπαν, θα έπρεπε να εξηγήσουν στα παιδιά τους, τι κάνουν οι κύριοι που βρίσκονταν απέναντι από τον χώρο στον οποίο απολάμβαναν το παιχνίδι τους.

Πάντως, όπως λέει κάτοικος και θαμώνας της πλατείας, οι επιχειρηματίες και οι ιδιοκτήτες των καφέ, αλλά και των μαγαζιών που υπάρχουν γύρω από την Όλγας ή καλύτερα την πλατεία Εθνικής Αντίστασης, αποφεύγουν να μιλούν για το ζήτημα για ευνόητους λόγους, φοβούμενοι αντίποινα.

Αναφέρονται κάθε τόσο σε ένα γενικότερο πλαίσιο στην υποβάθμιση της πλατείας και την αισθητική της, όμως ως εκεί. Όσο για την Αστυνομία; Σύμφωνα με τους κατοίκους, αλλά και με βάση το ιστορικό του όλου θέματος,  και γιατί δεν παρεμβαίνει, η εξήγηση είναι απλή.

Αφήνοντας τους στην πλατεία και γνωρίζοντας το στέκι τους, μπορεί και τους ελέγχει. Παρόλο που το πράγμα ενίοτε ξεφεύγει, με λογομαχίες, ακόμα και επεισόδια, μεταξύ των ατόμων αυτών που είναι εθισμένα και ουσιαστικά άρρωστα, έχοντας την ανάγκη κάποιου θεραπευτικού προγράμματος ή μιας αντίστοιχης μονάδας.