Αποφασισμένοι να σταθούν στο πλευρό της δημοτικής αρχής για το θέμα της υπόγειας χάραξης του τρένου και στο κομμάτι Ρίο – Κανελλοπούλου, είναι οι κάτοικοι της βόρειας Πάτρας και των 13 συλλόγων που τους εκπροσωπούν από τις αντίστοιχες συνοικίες της πόλης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του εκπολιτιστικού συλλόγου του Καστελόκαμπου και εκπροσώπου της επιτροπής που έχει σχηματιστεί από τους κατοίκους, Γιάννη Κανελλόπουλο, το τρένο θα φτάσει στην Πάτρα, με τον τρόπο που θέλει η πόλη και όχι έτσι όπως θέλει η κεντρική εξουσία.

«Γίνεται ένα έργο της τάξεως των 448 εκατομμυρίων ευρώ. Το επιπλέον κόστος για την υπογειοποιήση με την μορφή cut and cover στο κομμάτι Ρίο – Κανελλοπούλου δεν ξεπερνάει τα 70 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν μπορώ να καταλάβω ποιο είναι το τόσο μεγάλο εμπόδιο που δεν αφήνει την κυβέρνηση να πει το ναι και σε αυτό το κομμάτι» τονίζει και συνεχίζει λέγοντας: «Δεν ξέρω τι παιχνίδια μπορεί να παίζονται.

Εμείς πάντως από την πλευρά μας είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι χρειάζεται για να έρθει το τρένο με την ομόφωνη απόφαση που έχει πάρει το δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας.

Γιατί η απόφαση για πλήρη υπογειοποίηση ήταν ομόφωνη, ας μην το ξεχνάμε αυτό. Μην κοιτάτε που ορισμένοι τώρα τα γυρίζουν και αρχίζουν να μας λένε για ανάπτυξη και ότι η Πάτρα χρειάζεται σώνει και καλά το τρένο.

Το χρειάζεται ασφαλώς, δεν λέμε όχι, όμως να έρθει χωρίς να δυσκολέψει τις ζωές μας και να μειώσει την ποιότητα ζωής τόσων κατοίκων. Έπειτα κανείς δεν σκέφτεται το γραμμικό πάρκο που θα είναι αποτέλεσμα της πλήρης υπογειοποίησης;

Αυτό δεν είναι ανάπτυξη; Τι ανάπτυξη θέλουν οι κύριοι αυτοί που μας βάζουν τρικλοποδιές; Η πόλη επιτέλους θα πρέπει κάποια στιγμή να ενωθεί, να πάει μαζί για τις διεκδικήσεις της. Διαφορετικά δεν κάνουμε τίποτα».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι κάτοικοι της βόρειας Πάτρας και οι σύλλογοι που απαρτίζουν εδώ και πάνω από δύο χρόνια αυτόν τον αγώνα για την υπογειοποίηση του τρένου θα συμμετάσχουν στη μηχανοκίνητη πορεία του Δήμου. Μάλιστα ναυλώνουν και λεωφορείο για τον σκοπό αυτό, με τη συμμετοχή να αναμένεται να είναι μεγάλη.