Δεν είναι μόνο οι διεκδικήσεις για τα έργα που είναι να γίνουν και χωρίς χρήματα δεν μπορούν να υλοποιηθούν.

Είναι και άλλα που αναγκάζουν τη δημοτική αρχή να κατέβει στους δρόμους και να προχωρήσει σε μία μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας από την Πάτρα στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα. 

Μια πορεία που θα έχει ως κεντρικό της μήνυμα την αγανάκτηση από πλευράς δημοτικής αρχής προς την κυβέρνηση, αλλά και κάθε μορφής κεντρικής εξουσίας, όχι για τα επιπλέον χρήματα που είναι να διεκδικήσει για έργα, αλλά και για τα ποσά που βάση νόμου δικαιούται και είναι να πάρει χωρίς όμως να της έχουν δοθεί.

Για παράδειγμα: Το συνολικό ύψος της μισθοδοσίας του προσωπικού του φτάνει τα 32 εκατομμύρια ευρώ. Μιλάμε για δημοτικούς, άρα κρατικούς υπαλλήλους. Τα χρήματα που δόθηκαν από την κεντρική εξουσία γι' αυτόν τον σκοπό ήταν μόλις 23 εκατομμύρια ευρώ.

Τα υπόλοιπα ο Δήμος είναι αναγκασμένος να τα βάλει από την τσέπη του αφού δεν είναι δυνατόν να αφήσει απλήρωτους, έστω και ένα μέρος των υπαλλήλων του. Θέλετε και άλλο ένα παράδειγμα;

Σύμφωνα με τη νομοθεσία για τον Καλλισθένη ο Δήμος της Πάτρας με βάση τον πληθυσμό και την επικράτεια του θα πρέπει να παίρνει από το κράτος ένα ποσό που φτάνει στα 91 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο. Το ποσό όμως που παίρνει βάση του νόμου αυτού εδώ και αρκετά χρόνια, από την οικονομική κρίση και μετά, δεν ξεπερνάει τα 23 εκατομμύρια ευρώ. Πού είναι τα υπόλοιπα χρήματα;

Απώτερος σκοπός τους η αύξηση των φόρων

Η δικαιολογία του επίσημου κράτους (όχι μόνο την νυν κυβέρνησης, αλλά και των προηγούμενων) έχει να κάνει με την κρίση και την εποχή των μνημονίων.

Ο Δήμος της Πάτρας, αλλά και αρκετοί ακόμα Δήμοι το κατάπιναν αυτό. Πλέον όμως δεν έχουμε ξεφύγει από την εποχή των μνημονίων;

"Όλες αυτές οι περικοπές που γίνονται είναι σαν μας ζητούν να αυξήσουμε τους φόρους προκειμένου να βρούμε τους πόρους για να προχωρήσουν τα έργα και να μπορέσει ο δήμος να λειτουργήσει ομαλά, χωρίς οικονομικά προβλήματα.

Άρα ο αγώνας που κάνουμε και η μηχανοκίνητη πορεία δεν είναι μόνο για τον δήμο, είναι για τον ίδιο τον λαό της Πάτρας, για αυτό και τον καλέσαμε να μην λείψει και να συμμετάσχει μαζί μας" αναφέρουν πηγές της Μαιζώνος. 

Δηλώσεις συμμετοχής

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, ενημερώνει πως όποιος επιθυμεί να δηλώσει συμμετοχή στη μεγάλη, μηχανοκίνητη πορεία αγώνα από την Πάτρα στην Αθήνα, μπορεί να απευθύνεται στα Διαμερίσματα, τις καθημερινές, από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

Συγκεκριμένα:

  • Στο Κεντρικό Διαμέρισμα: τηλ.: 2610 438 466
  • Στο Νότιο Διαμέρισμα, τηλ.: 2610 331 663
  • Στο Αρκτικό Διαμέρισμα, τηλ.: 2610 432 977 / 2610 430 984
  • Στο Ανατολικό Διαμέρισμα, τηλ.: 2610 225 031
  • Στη Δημοτική Ενότητα Παραλίας, τηλ.: 2613 602 512
  • Στη Δημοτική Ενότητα Βραχνεΐκων, τηλ.: 2613 600 700

     και  2613 600 720

  • Στη Δημοτική Ενότητα Ρίου, τηλ.: 2613 602 608
  • Στη Δημοτική Ενότητα Οβρυάς, τηλ.: 2613 600 919.