Μεγάλο παραμένει το ποσοστό της θετικότητας στα παιδιά, με το πέμπτο κύμα του κορωνοϊού να συνεχίζει να δείχνει την προτίμηση του στα ανήλικα, ακόμα και στα βρέφη.

Η περίπτωση ενός βρέφους μόλις δύο μηνών που νοσηλεύεται στην παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου είναι χαρακτηριστική. Το βρέφος έχει κορωνοϊό, είναι καλά στην υγεία του, αλλά ο ιός του δημιούργησε μία καρδιολογική επιπλοκή, χωρίς όμως να κινδυνεύει.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα τεστ που γίνονται στα παιδιά το ποσοστό της θετικότητας είναι αρκετά μεγάλο, με το ένα στα τέσσερα να βγαίνει θετικό. Ορισμένες από τις μολύνσεις αυτές οδηγούν στο νοσοκομείο, όμως, σύμφωνα με παιδιάτρους τα περισσότερα από τα παιδιά που εμφανίζονται θετικά στον ιό, δεν έχουν καν συμπτωματολογία.

Είναι απύρετα, χωρίς βήχα και βραχνάδα στο λαιμό. Η διαπίστωση αυτή είναι κάπως εφησυχαστική για την υγεία των παιδιών αφού περνούν τον ιό χωρίς σοβαρά συμπτώματα, όμως, από την άλλη δείχνει τη δυναμική της μεταδοτικότητας από τις παιδικές ηλικίες στους μεγαλύτερους, χωρίς μάλιστα κανείς να το αντιλαμβάνεται.

Βλέπετε τα παιδιά που βρίσκονται θετικά εντοπίζονται είτε τυχαία, είτε από τα sefl τεστ για τα σχολεία. Παρόλα αυτά η προσέλευση στα νοσοκομεία της Πάτρας από παιδιά που είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα παραμένει μεγάλη, ειδικότερα στο Καραμανδάνειο και στο ΠΓΝ Πατρών.