Οι φοιτητές έχουν επιστρέψει στην Πάτρα, το καρναβάλι φτάνει, αρκετοί θα θελήσουν να διασκεδάσουν με κάποιο τρόπο και η αστυνομία αναμένεται να εντατικοποιήσει τους ελέγχους της για τα πάρτι σε σπίτια και σε ιδιωτικούς χώρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι καταγγελίες που φτάνουν κάθε τόσο στο κέντρο της Άμεσης Δράσης για πάρτι και συγκεντρώσεις σε ιδιωτικούς χώρους, σε διαμερίσματα, σε αποθήκες, ακόμα και σε εξοχικές κατοικίες είναι πολλές.

Άλλες ευσταθούν και άλλες όχι. Οι συγκεντρώσεις αυτές γίνονται κυρίως από άτομα νεαρής ηλικίας, με τους περισσότερους να προέρχονται από την μαθητική και φοιτητική κοινότητα. 

Oι συγκεντρώσεις αυτές έχουν αρχίσει κυρίως από την περίοδο που ξεκίνησε η εφαρμογή των μέτρων με την απαγόρευση της μουσικής και το κλείσιμο των μαγαζιών στις 12 το βράδυ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από τη στιγμή που τα μέτρα αυτά αναμένεται να πάρουν παράταση τουλάχιστον δύο εβδομάδων και μάλιστα σε μια χρονική περίοδο που έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το Πατρινό Καρναβάλι, τα πάρτι και οι συγκεντρώσεις θα συνεχιστούν με ακόμα μεγαλύτερη συχνότητα.

Οι συγκεντρώσεις αυτές θεωρούνται από όσους τις διοργανώνουν πιο ασφαλής από την έξοδο σε ένα μαγαζί που πιθανότατα δεν τηρεί τα μέτρα. Γίνονται κυρίως σε χώρους έξω από το κέντρο της πόλης, πιο απομονωμένους, με χαμηλή μουσική και ποτό.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι κάποιες από τις συγκεντρώσεις αυτές έχουν υποπέσει στην αντίληψη της αστυνομίας, όμως η δυσκολία για τον εντοπισμό τους, είναι ότι σε αντίθεση με την περίπτωση των μαγαζιών, δεν υπάρχει target ή ομάδες στα social media για να εντοπιστούν μέσω διαδικτύου.

 

Σταμάτησαν τις υπαίθριες συγκεντρώσεις

Οι αστυνομικοί αναγκάζονται και προχωρούν τις έρευνες τους στα ψαχτά, με βάση τις πληροφορίες που τους έρχονται με το σταγονόμετρο.

Τα άτυπα αυτά πάρτι, όπως λένε πηγές που γνωρίζουν καλά το θέμα, είναι  και ο βασικός λόγος που έχει σταματήσει το φαινόμενο των κορωνοσυγκεντρώσεων στους εξωτερικούς κοινόχρηστους χώρους και στα γνωστά στέκια της πόλης που προκαλούσαν το δημόσιο αίσθημα σε εποχές καραντίνας.

Έτσι, κατά μία έννοια μπορεί να μην συμφέρει και την ΕΛ.ΑΣ. να τα εντοπίσει. Οπότε από τη μία οι νέοι διασκεδάζουν και περνούν καλά και από την άλλη τα μέτρα τηρούνται χωρίς παραβιάσεις (τουλάχιστον δεν φαίνονται) και όλα καλά και ανθηρά με τα νυχτερινά καταστήματα να μένουν κλειστά και τις επιχειρήσεις στο χείλος της καταστροφής.