Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Ελένη» και τη Δήμητρα Καλφούντζου. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, το διαζύγιο των γονιών του, το “σ’ αγαπώ” που έμαθε να λέει μεγαλώνοντας, ενώ εξομολογήθηκε και μια συγκινητική ιστορία με έναν ηλικιωμένο κύριο στο θέατρο.

«Η πρώτη μου επαφή με την υποκριτική έγινε στο σχολείο. Έτυχε όπου πήγαινα να υπάρχουν θεατρικές ομάδες. Οι γονείς μου όταν χώρισαν ήμουν 4 ετών. Το γεγονός ότι μικρός συχνά ταξίδευα από Ελλάδα σε Αγγλία για να βλέπω τους γονείς μου ήταν μια ωραία αποσύνδεση από τα πράγματα. Ο πατέρας μου και η μητέρα μου ήταν πάντα “ανοιχτή καρδιά”.

Η μητέρα μου θα έρθει να μείνει στον πατέρα μου με την οικογένειά της και το αντίστροφο. Στην περίπτωση των γονιών μου, η βάση τους είναι ο άνθρωπος και όχι το εγώ τους. Πολλοί ισχυρίζονται ότι είναι ντροπαλοί και δεν λένε σ’ αγαπώ. Ούτε εγώ το έλεγα μικρός, μεγαλώνοντας, όμως, το κάνω πιο εύκολα», είπε αρχικά ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης εξομολογήθηκε και μια συγκινητική ιστορία: «Κάποια Χριστούγεννα ήρθε ένας ηλικιωμένος κύριος μόνος του στο θέατρο. Ρώτησε την ταμία “πόσο είναι το εισιτήριο;” και του λέει το αντίτιμο. Και βγάζει σιγά σιγά και πληρώνει σε slow motion.

Το έβλεπα όλο αυτό. Θεωρώ ότι έπαιξα την καλύτερη παράσταση της ζωής μου για αυτόν τον άνθρωπο και δεν θα το μάθει ποτέ. Κατάλαβα πως αυτό που κάνουμε εκτός από διασκέδαση είναι και συντροφιά για κάποιους».