Συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Αιγίου, απαιτώντας μεταξύ άλλων την ενίσχυσή του με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και τα απαραίτητα μηχανήματα, καθώς και να σταματήσουν οι διώξεις κατά υγειονομικών συνδικαλιστών, έκαναν το πρωί της Τετάρτης συνδικάτα και φορείς της Αιγιάλειας.

Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσηλευτικό ίδρυμα οδήγησαν σε σύσκεψη με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Οικοδόμων, του Συλλόγου Αγροτών «Μπακόπουλος - Ντρίνιας» και του Συλλόγου Συνταξιούχων, που από κοινού με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο, τη Β' ΕΛΜΕ Αχαΐας και τα Σωματεία Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ρίο και στο εργοστάσιο «Καλλιμάνης» αποφάσισαν την κινητοποίηση.

Αναδεικνύουν τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής και στο Νοσοκομείο Αιγίου, με αποτέλεσμα την επισφαλή λειτουργία του, με συζητήσεις - τονίζουν οι φορείς της Αιγιάλειας - ακόμη και για κλείσιμο κλινικών, όπως η Ορθοπεδική και η Καρδιολογική.

Ταυτόχρονα καταγγέλλουν τη διοίκηση του νοσοκομείου, που «προχώρησε σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος συνδικαλιστή υγειονομικού ο οποίος έχει διατελέσει εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ του νοσοκομείου, καθώς και σε βάρος συνδικαλιστή γιατρού, μέλους του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου», σημειώνοντας ότι πρόκειται για απόφαση που επιδιώκει να τρομοκρατηθούν οι εργαζόμενοι, να φιμωθεί κάθε φωνή διεκδίκησης.

Πρόσφατα μάλιστα σταμάτησε η τακτική λειτουργία των χειρουργείων στο νοσηλευτικό ίδρυμα, ενώ με απόφασή της η 6η ΥΠΕ, προσπαθώντας να «κουκουλώσει» τα κενά, κάλεσε τους περίπου 30 γενικούς γιατρούς τριών Κέντρων Υγείας της Αχαΐας (Ακράτας, Χαλανδρίτας και Ερυμάνθειας) να πραγματοποιούν τις εφημερίες του ΓΝ Αιγίου, κάτι που συνάντησε την αντίδραση της τριμελούς επιτροπής των γιατρών στις συγκεκριμένες δομές.

Μετά από Γενική τους Συνέλευση προχωρούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην 6η ΥΠΕ την Παρασκευή 21/1 στη 1.30 μ.μ., καλώντας όλους τους φορείς να λάβουν μέρος. Την ίδια μέρα, με αφορμή και το παραπάνω πρόβλημα, η ΕΙΝΑ εξήγγειλε τρίωρη στάση εργασίας (12 μ. - 3 μ.μ.), καλώντας ταυτόχρονα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Πηγή: Ριζοσπάστης