Ένα νέο εργαστήριο ξεκινά στο ανανεωμένο θέατρο actπου απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους! Κάθε Σάββατο πρωί 10.00-13.00 η επαγγελματίας ηθοποιός και θεατρολόγος Δώρα Τσάγκα υποδέχεται τα παιδία με σκοπό να τα εισάγει στο μαγικό κόσμο του θεάτρου και των παραστατικών τεχνών.
Θεατρικό παιχνίδι:
Το θεατρικό παιχνίδι αποτελεί ένα δημιουργικό παιχνίδι, μέσο ελευθέρωσης της φαντασίας και της κοινωνικοποίησης του παιδιού. Μέσα από ασκήσεις θεατρικού παιχνιδιού τα παιδιά γνωρίζουν πρώτα απ'όλα τον εαυτό τους, μα και τους άλλους. Τους δίνεται η ευκαιρία να εκφραστούν, να επικοινωνήσουν, να αλληλοεπιδράσουν και να εμπιστευτούν τα μέλη της ομάδας. Αναπτύσσεται παράλληλα το αίσθημα της συνεργασίας, της αποδοχής και μαθαίνουν να λειτουργούν στα πλαίσια μιας ομάδας σεβόμενα το ένα το άλλο. Καλλιεργώντας τα θεατρικά εργαλεία μπορούν να διερευνήσουν και να ανακαλύψουν τον κόσμο γύρω τους. Η τέχνη του θέατρου, τους προσφέρει επίσης τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή και με άλλες τέχνες όπως η μουσική, τα εικαστικά κ.α.
Το εργαστήριο περιλαμβάνει:
Ασκήσεις αναπνοής, ασκήσεις συγκέντρωσης, ασκήσεις εμπιστοσύνης, ομαδικά παιχνίδια, παιχνίδια έκφρασης, παντομίμα, αφηγήσεις ιστοριών, παιχνίδια ρόλων, καλλιέργεια του λόγου, θεατρικά κείμενα, κατασκευές κοστουμιών & μασκών, δημιουργία παράστασης.
Πληροφορίες:
Ηλικίες τμημάτων: 7-10 χρονών &11-14 χρονών
Κόστος: 40€ ανά μήνα (60€ για δύο αδέρφια)
Εγγραφές-Πληροφορίες: 2610272037 και 6978291335
Βιογραφικό Δώρας Τσάγκα:
Η Τσάγκα Δώρα είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών, της Δραματικής Σχολής του Δη.Πε.Θε Πάτρας και έχει ολοκληρώσει το μάθημα Σκηνογραφίας και Ενδυματολογίας στο Κ.ΕΔΙ.ΒΙ.Μ. - Ε.Κ.Π.Α.Ως ηθοποιός έχει συμμετάσχει στις παραστάσεις Επιστροφή στην Κανονικότητα (Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας,2020), Το Φτερό του Σταυραετού (Θέατρο της Ημέρας, 2020), Μαυροδάφνη (Θέατρο Act, 2020), Τζούλια (Λιθογραφείον, 2019), Ένας Αόριστος Άνθρωπος (Θέατρο Act,2018-19). Επίσης έχει συμμετάσχει σε σκηνές πλήθους στις παραστάσεις Ορέστης (Φεστιβάλ Επιδαύρου,2015) και Ήρα (Ρωμαϊκό Ωδείο, 2019). Έχει εργαστεί, επίσης, ως βοηθός σκηνοθέτης δίπλα στους Νίκο Κατή για το μιούζικαλ Awakening (Σύγχρονο Θέατρο,2018) και Κωνσταντίνο Μπιμπή για την παράσταση Μικρή Ευρώπη (Θέατρο Act,2019). Τέλος έχει πάρει μέρος σε διαφημίσεις, και ως βοηθητικός ηθοποιός στην ταινία μεγάλου μήκους Ευτυχία του Άγγελου Φραντζή.Τέλος έχει εργαστεί ως εμψυχώτρια σε ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες ενηλίκων, και ως θεατροπαιδαγωγός στο Δη.Πε.Θε. Πάτρας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Η θάλασσα είναι δρόμος” με παιδιά ηλικίας από 5 έως 15 ετών και στο Κ.Δ.Α.Π. Cantlena.Ασχολείται ακόμα ερασιτεχνικά με τη μουσική, αφού τα τελευταία τρία χρόνια μαθαίνει πιάνο και θεωρία μουσικής, με τη φωτογραφία και το kick-boxing.