Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, ξεκίνησε η εκτέλεση του έργου αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης Παλαιοπαναγιάς που θα δώσει οριστική λύση στο χρόνιο και πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δυτικές συνοικίες της Ναυπάκτου.

Το έργο υλοποιείται από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Ναυπακτίας για λογαριασμό της ΔΕΥΑΝ. Ο αρχικός προϋπολογισμός του που ανέρχεται σε 1.455.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) καλύπτεται από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» και τον άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης» με τίτλο: «Υποδομές ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση».

Κατά την επίσκεψή του στο σημείο εκτέλεσης των εργασιών, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας σημείωσε:

«Με την ολοκλήρωση του έργου θα αποκατασταθεί ένα σοβαρότατο πρόβλημα που ταλαιπωρεί εδώ και πολλά χρόνια την Παλαιοπαναγιά, η οποία καταγράφει μία σταθερά ανοδική πληθυσμιακή ανάπτυξη. Η ποιότητα ζωής και η καθημερινότητα των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής θα αναβαθμιστούν.

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του δήμου μας σε συνεργασία με τα στελέχη της ΔΕΥΑΝ κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα να τροποποιήσουν κατάλληλα την αρχική μελέτη. Έτσι, λάβαμε τις απαραίτητες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις, δημοπρατήσαμε το έργο και τον Ιούλιο του 2021 το συμβασιοποιήσαμε ώστε σήμερα, να είμαστε στην ευτυχή θέση αυτό να εκτελείται.

Και το συγκεκριμένο έργο, καταδεικνύει το γεγονός ότι εργαζόμαστε συλλογικά και καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να δίνουμε λύσεις σε χρόνια και βαρύνουσας σημασίας ζητήματα».