Τα νοσοκομεία του Νομού Ηλείας επισκέφτηκε η Μίνα Γκάγκα για να δει από κοντά τα προβλήματα που υπάρχουν, και σε σχέση με τον κορωνοϊό αλλά και όσον αφορά στην συνδυαστική λειτουργία των νοσοκομείων.

Η περιοδεία της κ. Γκάγκα ξεκίνησε στις 9.30 το πρωί από το Νοσοκομείο Κρεστένων. Η αναπληρώτρια υπουργός, έφτασε στο νοσηλευτικό ίδρυμα συνοδευόμενη από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη και τον βουλευτή Ηλείας της ΝΔ, Ανδρέα Νικολακόπουλο.

Εκεί την υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος και ο διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Χρήστος Χριστόπουλος. Υστερα, η κ. Γκάγκα μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας.

Εκεί, υγειονομικοί οι οποίοι έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας, με το αίτημα το υπουργείο να πάρει πίσω τις αναστολές.

Η επίσκεψη της κ. Γκάγκα στο νοσηλευτικό ίδρυμα του Πύργου, ολοκληρώθηκε με μια ευρεία σύσκεψη, κατά την οποία συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το υγειονομικό προσωπικό και ο διοικητής του Νοσοκομείου.


Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας φαίνεται πως ήρθε στην Ηλεία ενημερωμένη όσον αφορά τα  ζητήματα που έχουν προκύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα στα νοσοκομεία.

Όπως το θέμα της έλλειψης του ιατρικού προσωπικού, των εφημεριών και το ανοικτό θέμα της δημιουργίας κινήτρων, ώστε να καλυφθούν οι κενές θέσεις που υπάρχουν από νέους γιατρούς.

Πηγή: patrisnews.com