Θα γίνουν δρώμενα από τον Δήμο και τον Καρναβαλικό Οργανισμό. Με μία διευκρίνηση που ξεκαθάρισε ο δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε την Τρίτη για τη μηχανοκίνητη πορεία του Δήμου.  

Δρώμενα, όχι εκδηλώσεις μαζικού τύπου με συγκεντρώσεις κόσμου. Πιο συγκεκριμένα το πρωί του Σαββάτου, την ημέρα δηλαδή που θα γινόταν η τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού, θα βγει στους δρόμους της πόλης η δημοτική μπάντα για να παίξει σε αποκριάτικους ρυθμούς.

Τα βασικά σημεία αναφοράς των δρώμενων θα είναι δύο. Από τη μία το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, από την άλλη το Δημαρχείο της Πάτρας. Ταυτόχρονα η πλατεία Γεωργίου θα αποτελέσει ένα πεδίο καλλιτεχνικών δράσεων, με μουσικούς, ακροβάτες, κλόουν και ποδηλάτες να καταλήγουν εκεί, μετά από περιήγηση στους δρόμους της πόλης.

Στη συνέχεια θα φτάσει στην πλατεία Γεωργίου το μουσικό άρμα με τους δύο τελάληδες, τον Γιώργο Λογαρά και την Μαρία Αγουρίδη να διαλαλούν την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού.

Από εκεί και πέρα θα αναχωρήσει η πομπή με προορισμό το Δημαρχείο για να γίνει εκεί η καθιερωμένη τελετή παράδοσης του Καρναβαλικού Λαβάρου. Όσο για το βράδυ δεν θα γίνουν εκδηλώσεις.

Ωστόσο, θα κηρυχθεί η έναρξη μέσα από ένα βίντεο που θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένο σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς της Πάτρας και στις ηλεκτρονικές σελίδες. Σύμφωνα με πληροφορίες το τι θα δείχνει το βίντεο αυτό, δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί.


Το πιθανότερο είναι να δείχνει στιγμές από παρελάσεις και καρναβάλια των περασμένων ετών, αλλά και στιγμιότυπα από περασμένες τελετές έναρξης. Το ενδιαφέρον είναι ότι το βίντεο δεν έχει ακόμα γυριστεί, τα γυρίσματα του είναι σε εξέλιξη.

Αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι ότι την παρουσίαση του θα την κάνει η Κατερίνα Τσουκαλά, ενώ ο Κώστας Πελετίδης και η πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού θα κηρύξουν από εκεί την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού.

Το βίντεο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα είναι πάνω από πέντε με εφτά λεπτά.

Τέλος, δεν είναι ακόμα σίγουρο αν τελικά γίνει την Παρασκευή η συνέντευξη Τύπου για τις δράσεις ή της εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν για το καρναβάλι της Πάτρας.