Η μάσκα για τον κορωνοϊό κάνει κάποιον πιο ελκυστικό , σύμφωνα με σχετική έρευνα.

Ο Δρ. Μίκαελ Λιούις από το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ δήλωσε σχετικά, όπως αναφέρεται σε βίντεο του Reuters: «Αυτό που γνωρίζαμε παλαιότερα ήταν πως όταν άνθρωποι έβγαιναν με την κλασική μπλε χειρουργική μάσκα όσοι τους έβλεπαν θα τους συνδύαζαν με κάποια ασθένεια και θα τους έκριναν για αυτό. Ωστόσο, αυτό που συμβαίνει τώρα είναι ότι όταν βλέπουν κάποιον με μάσκα για τον κορωνοϊό, δεν τους εκπέμπει ανησυχία. Αντιθέτως, μια τέτοια σκηνή κάνει τους ανθρώπους να φαίνονται ακόμα πιο ελκυστικοί».

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύει το Reuters, το Φεβρουάριο του 2021, 43 γυναίκες ρωτήθηκαν για να κρίνουν την γοητεία ανδρικών προσώπων με και χωρίς μάσκα, με σκέτη υφασμάτικη μάσκα, με την μπλε χειρουργική μάσκα και έχοντας καλύψει το πρόσωπό τους με ένα βιβλίο.

Ο Δρ. Λιούις ανέφερε ότι το δείγμα ήταν επαρκές για να βγουν κάποια συμπεράσματα, ενώ συμπλήρωσε πως πανδημία έχει αλλάξει τον τρόπο που σκέφτονται οι περισσότεροι. Αυτό που έδειξε η έρευνα ήταν πως το να καλύπτει κάποιος όχι τόσο ελκυστικός το κάτω μέρος του προσώπου του, τον κάνει γρήγορα πιο γοητευτικό. Μάλιστα, όπως αναφέρεται το ίδιο θετικό αποτέλεσμα έχει η μάσκα και σε κάποιον λιγότερο ελκυστικό με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ να λέει πως αυτό θα γινόταν ακόμα και στον Τζόρτζ Κλούνεϊ.