Σε μια σοβαρή καταγγελία προβαίνει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας, Γιώργος  Βαρεμένος. Αναφέρει ότι για μια εβδομάδα 52χρονη θανούσα από κορωνοϊό, μητέρα δυο εφήβων, βρίσκεται στο νεκροτομείο εδώ και μέρες.

Όπως τονίζει η 52χρονη έφυγε απ’ την ζωή χτυπημένη από τον κορωνοϊό, ενώ είχε χάσει και τον σύζυγό της από άλλη αιτία. Άφησε πίσω δύο παιδιά στην εφηβεία, τα οποία δεν μπορούν ακόμη να πιστέψουν την τραγωδία που βιώνουν και να την διαχειριστούν.

Επί μία εβδομάδα, η άτυχη γυναίκα παραμένει στον ψυχρό θάλαμο του νεκροτομείου, προκειμένου να γίνει η νεκροτομή, η οποία έχει τοποθετηθεί σ’ ένα χρονικό σημείο ένδεκα ημερών μετά το μοιραίο συμβάν. Οι ιατροδικαστές δεν προλαβαίνουν, δεδομένου ότι η χειμερινή περίοδος αυξάνει την θνησιμότητα, ενώ ο κορωνοϊός αυξάνει τον μακάβριο φόρτο εργασίας τους.

Εκτός αυτού, στοιβάζονται και 40 άψυχα σώματα μεταναστών, οι χαμένες ζωές των οποίων μέσα στις συγκεκριμένες πνιγηρές συνθήκες δεν αντιπροσωπεύουν για τον πολύ κόσμο ούτε καν ένα αριθμήσιμο μέγεθος, ωστόσο όμως διάφορες πρεσβείες αναζητούν στο νεκροτομείο τα ίχνη τους.