Στους δρόμους κατεβαίνουν και οι καθηγητές της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας συμμετέχοντας στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που θα γίνει την Πέμπτη στις 20 Ιανουαρίου στην πλατεία Γεωργίου.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας Φώτη Βασιλακόπουλο υπάρχει φόβος και ανησυχία από τους καθηγητές για τα μέτρα προστασίας και την διασπορά στις σχολικές κοινότητες, στα γυμνάσια και στα λύκεια.

«Οι αριθμοί μαρτυρούν από μόνοι τους αν υπάρχει διασπορά στα σχολεία ή όχι. Υπάρχει μία γενικότερη ανησυχία για τα μέτρα προστασίας που έχουν αποφασιστεί αφού ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με πριν, παρόλο που γνωρίζουμε όλοι το πόσο μεταδοτική είναι η Όμικρον που έχει ξεκινήσει να κυριαρχεί.

Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το αν τα self τεστ είναι ένα μέτρο ασφάλειας για τα παιδιά και τους καθηγητές. Υπάρχει μία γενικότερη ανησυχία και προβληματισμός τόσο για τα μέτρα, όσο και για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων αφού αυτή η κατάσταση είναι φυσιολογικό να επηρεάζει.

Συμμετέχουμε έτσι στο συλλαλητήριο γιατί θα πρέπει να παρθούν τα ανάλογα μέτρα, ύστερα από δυο χρόνια σχεδόν που ζούμε αυτή την κατάσταση. Μέτρα που να έχουν μία ουσιαστική κατεύθυνση στην προστασία των παιδιών και τη δική μας».

Στις ευάλωτες ομάδες από πλευράς υγείας

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ένα μεγάλο ποσοστό των καθηγητών είναι πλέον μεγάλο σε ηλικία, ένας αρκετά σημαντικός αριθμός αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και ανήκει στις ευάλωτες ομάδες και είναι φυσιολογικό όλα αυτά να μεγαλώνουν την ανησυχία, απέναντι σε έναν ιό που είναι τόσο μεταδοτικός.

Μπορεί το ποσοστό των εμβολιασμένων στους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να είναι πάνω από 90%, όμως ως γνωστόν, η Όμικρον μεταδίδεται και σε όσους έχουν κάνει το εμβόλιο. Επιπλέον ένα μεγάλο ποσοστό μαθητών των γυμνασίων και των λυκείων δεν έχει προχωρήσει ακόμα στον εμβολιασμό, παρά την αναστροφή του κλίματος που θέλει ολοένα και περισσότερους εφήβους να κάνουν το εμβόλιο τους.