Σε ανακοίνωση που υπογράφουν δέκα νοσοκομειακοί γιατροί αναφέρουν:

«Παρά τις συνεχείς οχλήσεις και τις αναφορές τόσο των εφημερευόντων ιατρών, όσο και της ΕΙΝΑ στη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και του νοσοκομείου Πύργου για τις μετακινήσεις ιατρών από τα νοσοκομεία της Πάτρας και της Τρίπολης και τη λειτουργία της Παθολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, η κατάσταση παραμένει ίδια και απαράλλαχτη εδώ και τουλάχιστον οκτώ μήνες. Δεν αντέχουμε άλλο!

Θυμίζουμε ότι μετά την παραίτηση 17 ιατρών του νοσοκομείου Πύργου σε διάστημα λίγων μηνών -μεταξύ αυτών των τριών παθολόγων λόγω των συνθηκών εργασίας- η παθολογική κλινική του συγκεκριμένου Νοσοκομείου αλλά και γενικά η λειτουργία του συγκεκριμένου νοσοκομείου είναι στον «αέρα».

Το νοσοκομείο παραμένει υποστελεχωμένο και η παθολογική κλινική λειτουργεί με επισφαλείς συνθήκες εφημέρευσης (με έναν μόνο μόνιμο παθολόγο), τόσο για τους ιατρούς όσο και για τους ασθενείς μιας και καλούμαστε με εντέλλεσθε να εφημερεύσουμε σε ένα άγνωστο για εμάς περιβάλλον και σε ένα Νοσοκομείο με τεράστιες ελλείψεις το οποίο καλύπτει ανάγκες όλου του Νομού Ηλείας, συνολικά 160.000 κατοίκων.

Η Παθολογική κλινική νοσηλεύει κατά μέσο όρο 50 ασθενείς και οι κλινικές των υπόπτων και επιβεβαιωμένων με COVID-19 λοίμωξη ασθενών, νοσηλεύουν τουλάχιστον 20 άτομα.

Συνεπώς ο μοναδικός εφημερεύων παθολόγος είναι υπεύθυνος να εξετάσει τους ασθενείς αυτούς στην επίσκεψη, να ρυθμίσει τη φαρμακευτική τους αγωγή, να ετοιμάσει τα εξιτήρια, να αντιμετωπίσει επείγουσες καταστάσεις στους νοσηλευόμενους και να ενημερώσει τους συνοδούς των ασθενών» τονίζει και αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Έχουμε φτάσει πια στα όρια της εξουθένωσης, της πνευματικής και σωματικής κόπωσης με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να προσφέρουμε τα στοιχειώδη στους ασθενείς. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση!

Δεν μπορούμε να συνηθίσουμε να εργαζόμαστε με αυτές τις συνθήκες και να αποδεχτούμε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση που βιώνει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και οι ασθενείς.

Η ευθύνη είναι όλη δικιά σας, κυβέρνηση και 6η ΥΠΕ που διαλύσατε το νοσοκομείο Πύργου, που δεν παίρνετε κανένα μέτρο ενίσχυσης των νοσοκομείων της περιοχής μας.  Οι γιατροί που καλύπτουν με εντέλλεσθε τις εφημερίες της παθολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου».