Πρώτη πανελλήνια τηλεοπτική μετάδοση της Αιγιώτικης πολεμικής ταινίας - ντοκιμαντέρ" Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΒΟΣΤΙΤΣΑΣ ΩΣ ΑΠΑΡΧΗ ΤΟΥ ΕΙΚΟΣΙΕΝΑ",αφιέρωμα στα 200 χρόνια, του Aιγιώτη παραγωγού Βασίλη Γεωργαντά σε μουσική του Γιάννη Κριβέρη!

ΣΤΟ ΙΟΝΙΑΝ ΤV! Προλογίζει ο καταξιωμένος σκηνοθέτης ιστορικών ταινιών Βασίλης Τσικάρας.

Σε 4 μονόωρα επεισόδια κάθε εβδομάδα!

Πρώτο επεισόδιο απόψε Τετάρτη 19 Ιανουαρίου στις 7 το βράδυ! Ανήμερα στην αργία της 26ης Ιανουαρίου και την επέτειο της Μυστικής Συνέλευσης στο Αίγιο το δεύτερο επεισόδιο τρίτο και τέταρτο στις 2 και στις 9 Φεβρουαρίου αντίστοιχα.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΡΓΟΥ

26 -30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1821

Η σπίθα που άναψε την φλόγα της Ελληνικής Επανάστασης στην σύσκεψη των φιλικών του Μωρηά ! 4 επεισόδια για την γέννηση, την οργάνωση και την έκρηξη του ένοπλου αγώνα από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 1821. .Δεκάδες συνεντεύξεις σε ένα πλούσιο οδοιπορικό στους ιστορικότερους τόπους της Αιγιάλειας και των Καλαβρύτων , στα αχνάρια των πρωτεργατών ,στους πύργους τους και στις Ιερές Μονές που βρόντηξε το καριοφίλι !
Πρωταγωνιστούν τα μέλη του Συλλόγου ιστορικής αναβίωσης "ΒΟΣΤΙΤΣΑ 1821" , του Λαογραφικού Συλλόγου Μωραϊτες εν χορώ Πάτρας και άλλων συλλόγων αναβίωσης του Μωρηά σε ρεαλιστικές σκηνές εποχής και μαχών!

Ο Πατριωτικός Όμιλος Απογόνων Αγωνιστών του 1821 και ιστορικών γενών της Ελλάδος αποτελεί εξ αρχής έναν εκ τους κύριους φορείς που στήριξαν την παραγωγή του πατριωτικού αυτού αφιερώματος στα 200 χρόνια ,δίνοντας μάλιστα και συνέντευξη , τόσο ο πρόεδρος κος Κ.Πλαπούτας όσο και ο γ.γραμματέας κος Αντώνης Πετμεζάς .Η παραγωγή τελεί επίσης υπό την αιγίδα της πατριωτικής επιτροπής "ΤΙΜΗ ΣΤΟ 21 " και την συμπαράσταση της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας Αιγάλειας, του Δήμου Αιγιάλειας και της ΔΗΚΕΠΑ και της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας
Συμπαραγωγός είναι η Παναιγιάλεια Ένωση Συνεταιρισμών , ενώ στήριξαν με κάθε τρόπο ο Εμπορικός Σύλλογος Αιγίου και ο Σύλλογος εμπορικής και τουριστικής ανάπτυξης Αν.Αιγιάλειας , η Ομοσπονδία Συλλόγων Αιγιάλειας.