Πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια πεδινά, ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και ημιορεινά της Ανατολικής Στερεάς και τα ορεινά της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα, αίθριος γενικά καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι βόρειοι στο Αιγαίο με εντάσεις έως 6 μποφόρ και ανατολικοί στο Ιόνιο έως 4 μποφόρ. Παγετός τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022 στα κεντρικά και νότια τμήματα του Αιγαίου, την Ανατολική Στερεά και την Κρήτη αναμένονται αρχικά τοπικές βροχές στα πεδινά. Τοπικές και ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και ημιορεινά της Ανατολικής Στερεάς και στα ορεινά της Κρήτης. Στην Ανατολική Στερεά πρόσκαιρα οι ασθενείς χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο πάνω από τα 300-400 μέτρα. Βελτίωση του καιρού αναμένεται σε αυτές τις περιοχές μετά το μεσημέρι. Τις απογευματινές ώρες τοπικές βροχές είναι πιθανό να εκδηλωθούν σε τμήματα της Πελοποννήσου. Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, όπως αναφέρει το meteo.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -10 έως 5 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -12 έως 8, στην Ήπειρο από -10 έως 11 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -8 έως 7, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -8 έως 13, στα νησιά του Ιονίου από 1 έως 11 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από -2 έως 6 βαθμούς, και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από -1 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι αρχικά βόρειοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο και ανατολικοί έως 4 μποφόρ στο Ιόνιο με σταδιακή εξασθένηση. Από τις απογευματινές ώρες οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε νότιους με εντάσεις έως 3 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένουμε αρχικά νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά. Πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες είναι πιθανό οι ασθενείς χιονοπτώσεις να εκδηλωθούν και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο πάνω από τα 300-400 μέτρα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί-βόρειοι με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 8 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 3 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από -1 έως 6 βαθμούς.