Αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ παραμένει σε ένα σταθερό επίπεδο η διασπορά στα γυμνάσια και στα λύκεια.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά την Τρίτη εντοπίστηκαν 128 κρούσματα σε μαθητές με κορωνοϊό, ενώ το σύνολο των μαθητών που απουσίαζαν από τις τάξεις τους έφτασε τους 510.

Επιπλέον σε επίπεδο εκπαιδευτικών νόσησαν 60 ακόμα δάσκαλοι αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των νοσούντων που αυτή τη στιγμή με βάση τις εκτιμήσεις έχει ξεπεράσει τους 200 οι οποίοι και βρίσκονται σε καραντίνα.

Στα γυμνάσια και στα λύκεια της Αχαΐας εντοπίστηκαν 121 κρούσματα σε μαθητές, σε σύνολο 97 τμημάτων. Από καθηγητές τα τελευταία self τεστ που έγιναν έδειξαν έξι νέα κρούσματα σε εκπαιδευτικούς. Αριθμοί που παραπέμπουν σε μία συνέχιση της πτώσης των κρουσμάτων, τουλάχιστον στα σχολεία της αντίστοιχης βαθμίδας. 

Στο μεταξύ ο αριθμός των καταλήψεων μειώθηκε σημαντικά, με τους μαθητές να επιστρέφουν στα μαθήματα τους. Πιο συγκεκριμένα από τα 33 σχολεία που ήταν υπό κατάληψη την Παρασκευή, την Δευτέρα είχαν μειωθεί σε 29 και την Τρίτη υπήρξε ακόμα μεγαλύτερη πτώση, στα 18.

Γεγονός που οφείλεται στην σταθεροποίηση των κρουσμάτων, αλλά και στο ότι το κίνημα των καταλήψεων στα γυμνάσια και στα λύκεια βαδίζει σε ύφεση.

Σύμφωνα μάλιστα με ανακοίνωση του υπουργείου: «Μαθητές/τριες, οι οποίοι/ες με τις πράξεις τους καθιστούν αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα/τμήματα σχολικής μονάδας ή σε ολόκληρη τη σχολική μονάδα, δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και λαμβάνουν απουσία για όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας».

Πάντως, το μαθητικό κίνημα θα πάρει μέρος στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο των δασκάλων και των καθηγητών, αλλά και των γονέων, ενώ θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις του για τα μέτρα προστασίας και με άλλους τρόπους.