Αντιμέτωποι με τρεις μορφές ιών είναι οι πολίτες, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Άννα Μαστοράκου, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Max Fm.

Σύμφωνα με την ίδια υπάρχει το τελευταίο διάστημα μία σημαντική επανάκαμψη του ιού της γρίπης, με αρκετά παιδιά, αλλά και μεγαλύτερες ηλικίες να έχουν κολλήσει από αυτόν.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την έντονη παρουσία στην ανοικτή κοινότητα της μετάλλαξης Δέλτα και της Όμικρον, δημιουργεί επιπλέον κινδύνους για όσους μολύνονται αφού εκτός των άλλων είναι δύσκολο να διαγνωστεί από ποιον ιό έχουν μολυνθεί.

Στο μεταξύ, όπως τόνισε η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου ο εμβολιασμός κατά της γρίπης τον φετινό χειμώνα δεν προχώρησε όπως θα έπρεπε με αποτέλεσμα αρκετοί πολίτες να είναι αθωράκιστοι απέναντι σε αυτόν τον ιό και να υπάρχουν αρκετά κρούσματα.

Η ειδική αυτή συνθήκη έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στους ειδικούς, καθώς σε περίπτωση παράλληλης νόσησης από covid και γρίπη, τα αποτελέσματα παραμένουν σε μεγάλο βαθμό άγνωστα, όπως άγνωστο είναι τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στην κοινότητα η συνύπαρξη τους, αφού τα προηγούμενα έτη αυτό είχε αποφευχθεί χάρη στην καραντίνα.

Με βάση τα παραπάνω υπάρχει σοβαρή πιθανότητα, σύμφωνα με την κ. Μαστοράκου, να έχουμε το επόμενο διάστημα περαιτέρω επιβάρυνση του εθνικού συστήματος υγείας και των νοσοκομείων, αυτή τη φορά όχι μόνο από τον covid, αλλά και από την γρίπη αφού αρκετοί μη έχοντας κάνει το αντίστοιχο εμβόλιο θα χρειαστεί να νοσηλευτούν. Λύση είναι ο εμβολιασμός και η αυστηρή τήρηση των μέτρων και των πρωτοκόλλων.