Αρκετές αντιδράσεις στα πηγαδάκια και στις συζητήσεις της Πάτρας έχει προκαλέσει η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής και του δημάρχου Κώστα Πελετίδη να προχωρήσουν σε μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας από την αχαϊκή πρωτεύουσα στην πλατεία Συντάγματος.

Ορισμένοι πολέμιοι, έτσι και αλλιώς της δημοτικής αρχής, σχολίασαν την ανακοίνωση αυτή του δήμου αρκετά καυστικά τονίζοντας ότι από την "επαναστατική γυμναστική" περάσαμε στην... επανάσταση του καμικάζι αγάπη μου.

Το ίδιο καυστικά ήταν και τα μέλη της αντιπολίτευσης, τόσο στις συζητήσεις τους, όσο και στις επίσημες ανακοινώσεις τους για το όλο θέμα.

Θεωρούν ότι είναι μια πορεία που δεν έχει πλέον κανένα νόημα και ότι δεν θα πετύχει τον σκοπό της. Αντίθετα θα μειώσει το κύρος του δήμου, αλλά και της ίδιας της πόλης, στο μέτωπο των διεκδικήσεων της.

Όμως από την άλλη κύκλοι της δημοτικής αρχής τονίζουν ότι μια τέτοια πορεία είναι μονόδρομος για τις διεκδικήσεις της Πάτρας, αλλά και του λαού της, από τη στιγμή που δεν έχει υπάρξει η ανάλογη ανταπόκριση από την κυβέρνηση στα βασικά αιτήματα της πόλης, όπως και στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του λαού της αφού η κρίση της πανδημίας έκανε ακόμα χειρότερα τα πράγματα για δεκάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Είναι μια πορεία δηλαδή που δεν γίνεται για το θεαθήναι, αλλά εμπεριέχει πολιτικούς και κοινωνικούς λόγους ουσίας. Όμως σύμφωνα με κύκλους είναι και ένα ρίσκο για την δημοτική αρχή από πλευράς ανταπόκρισης του κόσμου.

Το ρίσκο της Μαιζώνος

Η πορεία που είχε γίνει από την Πάτρα στην Αθήνα με τα πόδια είχε σίγουρα επιτυχία από τη μεριά της συμμετοχής κόσμου.

Είναι αμφίβολο όμως αν η νέα κινητοποίηση του δήμου με τα μηχανάκια θα έχει την ίδια ανταπόκριση. Σε κάθε περίπτωση πάντως η απόφαση της δημοτικής αρχής δεν ήταν έκπληξη για όσους παρακολουθούν τις κινήσεις του δημάρχου και των συνεργατών του.

Η πορεία είχε προιδεαστεί από τις τοπικές συνελεύσεις στα δημοτικά διαμερίσματα που συμμετείχαν μέλη της δημοτικής αρχής, τονίζοντας στον κόσμο ότι κάτι πρέπει να γίνει, ότι η πόλη θα πρέπει να διεκδικήσει με κάθε τρόπο αυτά που της αναλογούν. 

Προφανώς για να προχωρήσει στην υλοποίηση της πορείας είχε εισπράξει θετικά σχόλια από τον κόσμο. Σε κάθε περίπτωση μέχρι τις 29 Ιανουαρίου τα μέλη της δημοτικής αρχής θα ρίξουν ιδιαίτερο βάρος στην καμπάνια για το συμμετοχή του κόσμου στην πορεία, καλώντας τον λαό να διεκδικήσει και να ξεσηκωθεί.