Στα 90 εκατομμύρια ευρώ θα φτάσει η απώλεια για την τοπική οικονομία της Πάτρας, ύστερα από την διαφαινόμενη ακύρωση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά του Πατρινού Καρναβαλιού.

Αυτό τόνισαν στην τηλεσύσκεψη που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας από όλους τους προέδρους των Επιμελητηρίων της επικράτειας, στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Αντώνη Σκυκαλάκη, οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Στην τηλεσύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και της ΠΟΕΣΕ πήραν μέρος από πλευράς του Επιμελητηρίου Αχαΐας ο πρόεδρος του, Πλάτωνας Μαρλαφέκας και ο ειδικός σύμβουλος του Επιμελητηρίου για θέματα εστίασης, Σπύρος Στεργίου.

Οι αντιπρόσωποι του Επιμελητηρίου Αχαΐας τόνισαν στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης πόσο έχει στοιχίσει στην τοπική οικονομία της Πάτρας η απώλεια των δύο καρναβαλιών, υπογραμμίζοντας ότι η διοργάνωση αυτή για την πόλη επηρεάζει κάθε μορφή επιχειρηματικής και οικονομικής δραστηριότητας, ξεκινώντας από τον τριτογενή τομέα (εστίαση, ξενοδοχεία κτλ) και φτάνοντας έως τον πρωτογενή (αγροτικό).

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου η διαφαινόμενη ακύρωση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά του Πατρινού Καρναβαλιού θα είναι ένα νέο πλήγμα για την οικονομία που θα δώσει ένα ακόμα χτύπημα σε όλη την τροφοδοτική αλυσίδα και σε έναν τεράστιο κύκλο δραστηριοτήτων που απασχολείται γύρω από το καρναβάλι.

Αξίζει να αναφέρουμε με βάση τα όσα ειπώθηκαν από τους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου ότι από τα 90 εκατομμύρια ευρώ που χάθηκαν από την Πάτρα εξαιτίας της απώλειας των καρναβαλιών τα 30 εκατομμύρια αφορούν την εστίαση.

Με λίγα λόγια αυτό που προσπάθησαν οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου να κάνουν σαφές στον αναπληρωτή υπουργό είναι ότι η περίπτωση της Πάτρας - και ειδικότερα ο κλάδος της εστίασης - χρειάζεται μια διαφορετική αντιμετώπιση στα μέτρα στήριξης που αναγγέλλονται από τα αρμόδια υπουργεία για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας εν μέσω πανδημίας. Κι αυτό γιατί οι απώλειες και οι πληγές που έχει υποστεί η Πάτρα είναι τεράστιες και ανεπανόρθωτες…