Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων κατά το άνοιγμα των σχολείων. Ενώ είχε όλο το περιθώριο να προετοιμάσει τα σχολεία για το άνοιγμα μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων με δεδομένη την έξαρση των κρουσμάτων της πανδημίας λόγω της μετάλλαξης Όμικρον, ωστόσο αυτό που παρακολουθήσαμε είναι μια σειρά από πρόχειρες επιλογές που κατάφεραν να φέρουν τα σχολεία σε δύσκολη θέση από την πρώτη βδομάδα λειτουργίας.

Το προηγούμενο αποτυχημένο σχέδιο για τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να εφαρμοστεί, κυρίως λόγω των παραβάσεων των προσωπικών δεδομένων, όπως έχει αναδείξει και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Με μόνο σχέδιο την προχειρότητα, η οποία επιχειρήθηκε να καλυφθεί επικοινωνιακά μέσα από τα φιλο-κυβερνητικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η διαχείριση της πανδημίας πέφτει στις πλάτες μαθητών και καθηγητών.

Η κυβέρνηση απέτυχε να φέρει εις πέρας ακόμη και το μοναδικό μέτρο στήριξης, να προμηθεύσει τους καθηγητές και τα παιδιά με self-test, δίνοντας την οδηγία στους Διευθυντές να αναλάβουν την ιχνιλάτηση, μία μέρα πριν την έναρξη των μαθημάτων.

Απέτυχε με το πρωτόκολλο του 50% +1 σε ενεργά κρούσματα για το κλείσιμο τμημάτων, με 28 μαθητές ανά τμήμα και με περισσότερα από 30.000 κρούσματα σε καθηγητές και μαθητές προσπαθεί τώρα να μεταφέρει το πρόβλημα της διαχείρισης της πανδημίας στις πλάτες της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους ήδη υπεχρηματοδοτουμένους- Δήμους.

Απέτυχε με την πολιτική της ατομικής ευθύνης, τα «ανοιχτά παράθυρα» μέσα στο κρύο και τον αποκλεισμό της εκπαιδευτικής κοινότητας από τον διάλογο και την κριτική.

Αγνοεί τους καθηγητές, τα σωματεία τους, τις σχολικές επιτροπές, τους φορείς που εδώ και χρόνια έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους για το άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια όπως η αραίωση τμημάτων,προσλήψεις εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες που προκύπτουν, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ.

Αγνοεί τις φωνές των μαθητών που διαμαρτύρονται για την επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης και διεκδικούν μέσα από τους αγώνες τους ένα ασφαλέστερο σχολείο όπου θα είναι χώρος μόρφωσης και μεταφορά εμπειριών και όχι χώρος μεταφοράς της πανδημίας.

Η Ανυπότακτη Πολιτεία στηρίζει των δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών και των μαθητών σε όλη την Ελλάδα. Ήρθε η ώρα ο φόβος να αλλάξει μεριά !