Μέχρι την Τρίτη οι αρμόδιοι θα έχουν μια πλήρη εικόνα για το τι δράσεις θα πραγματοποιήσει ο Δήμος της Πάτρας και ο Καρναβαλικός Οργανισμός το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, μετά την ακύρωση της τελετής έναρξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά και με βάση τα όσα έχει πει η πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού, Ηρώ Κουρή στον τοπικό τύπο,  οι δράσεις που είναι προσαρμοσμένες στο επίκαιρο θέμα του κορωνοϊού και της πανδημίας, βγάζοντας τον Καρνάβαλο από την εντατική.

Ήδη έχει γίνει γνωστό ότι από την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου  θα αρχίσουν οι διαδρομές του Μουσικού Άρματος αναγγέλλοντας την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού, ενώ το Σάββατο 22 Ιανουαρίου οι δύο τελάληδες, ο Γιώργος Λογαράς και η Μαρία Αγουρίδη, ως φυσική παρουσία, θα διαλαλούν με τον γνωστό εξωστρεφή και περιπαικτικό τρόπο την έναρξη του Καρναβαλιού.

Το Σάββατο 22 Ιανουαρίου το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο η καθιερωμένη παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου, που φέτος θα έχει πλήρως ανανεωμένη μορφή, σε μια λιτή εκδήλωση απόλυτα εναρμονισμένη στα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα. Από εκεί και πέρα έρχονται και οι επίσημες ανακοινώσεις μέσα στην εβδομάδα.