Πάνω από 250 άτομα βρέθηκαν στο μαγαζί της Γεροκωστοπούλου, στους ελέγχους που έκανε η αστυνομία το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την ΕΛ.ΑΣ. το συγκεκριμένο νυχτερινό κλαμπ είχε μπει στο μάτι της αστυνομίας εδώ και αρκετό καιρό, αφού είχαν φτάσει αρκετές μαρτυρίες στα γραφεία της Ερμού που έλεγαν ότι εκεί δεν τηρούνται τα μέτρα και ότι το μαγαζιά λειτουργεί με την δική του κανονικότητα.

Το παράδοξο είναι ότι το κλαμπ αυτό έμοιαζε να είναι κλειστό, οι πελάτες έμπαιναν δίνοντας το.. σύνθημα, ενώ η μουσική ήταν αρκετά χαμηλή, έτσι ώστε να μην κινούνται υποψίες στους περίοικους και στους περαστικούς.

Ο αριθμός των ατόμων που εντοπίστηκαν ήταν ακριβώς 258, ορισμένοι από αυτούς χωρίς να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, ενώ σε κάθε περίπτωση o αριθμός ήταν διπλάσιος από τα όσα ορίζει το πρωτόκολλο με βάση την χωρητικότητα του.

Το μαγαζί σφραγίστηκε πλέον για δύο μήνες και του επιβλήθηκε πρόστιμο της τάξεως των 2.000 ευρώ, ενώ ο ιδιοκτήτης του σύμφωνα με πληροφορίες στην κατάθεση του ισχυρίστηκε ότι θυσιάστηκε για τους πελάτες του που ήθελαν να διασκεδάσουν. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι εκτός του συγκεκριμένου καταστήματος η αστυνομία έχει εντοπίσει και άλλα μαγαζιά που γίνονται σωρεία παραβιάσεων των μέτρων, αλλά και χώρους ιδιωτικούς που πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις και πάρτι, ενώ έχει επιβάλει το τελευταίο διάστημα αρκετά πρόστιμα και συλλήψεις για αυτό τον λόγο.

Σύμμαχος των ερευνών της αστυνομίας για αυτού του είδους τις παραβιάσεις είναι κυρίως το διαδίκτυο αφού οι θαμώνες των πάρτι ανεβάζουν αρκετά συχνά φωτογραφίες στα social media, αδιαφορώντας για αν οι αναρτήσεις τους στην ουσία "καρφώνουν" τα μαγαζιά ή τους διοργανωτές που αψηφούν τα μέτρα.