Αντιπροσωπεία του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Αχαΐας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Κούκο Τρύφωνα, τον Αντιπρόεδρο Κόγκα Απόστολο και τον Ταμία Ασημακόπουλο Βασίλη, επισκέφθηκαν στα γραφεία της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ τον Διοικητή της Γιάννη Καρβέλη και αντάλλαξαν ευχές για τη νέα χρονιά και συζήτησαν θέματα συνεργασίας για την αντιμετώπιση του νέου κύματος της μετάλλαξης ‘Ομικρον του
κορωνοϊού, που πλήττει την περιοχή και τη χώρα.

"Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, γνωρίζοντας τις πολλαπλές ανάγκες που υφίστανται μέσα στην στρατιωτική κοινότητα της περιοχής μας, διαβεβαίωσε τα μέλη του Δ.Σ. ότι η 6η ΥΠΕ θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες του Σωματείου για την προάσπιση της ατομικής και συλλογικής υγείας του προσωπικού με τη χορήγηση ποικιλίας υγειονομικού υλικού (προστατευτικές μάσκες, γάντια, στολές υψηλής προστασίας, αντισηπτικά σκευάσματα κ.ά.), όπως έπραξε πολλές φορές και στις προηγούμενες φάσεις της πανδημίας. Το υλικό που θα χορηγηθεί θα διανεμηθεί άμεσα στο πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό του στρατοπέδου, καθώς και στους κληρωτούς, με τη φροντίδα του Σωματείου. Όπως είναι γνωστό, το Σωματείο μας εκπροσωπεί το πολιτικό προσωπικό που υπηρετεί σε στρατιωτικές μονάδες της περιοχής μας: στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού (ΚΕΤΧ), στη Στρατολογική Υπηρεσία Δυτ. Ελλάδας (ΣΥΔΕ), στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Πατρών (ΛΑΦΠ), στην 76η Μονάδα Επιστράτευσης (76 ΜΕ) και στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων (2/39 ΣΕ).

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Σωματείου μας Τρύφωνας Κούκος και το Διοικητικό Συμβούλιό μας, εκ μέρους όλου του πολιτικού και στρατιωτικού προσωπικού, εξέφρασαν εκ βαθέων τις θερμές και ειλικρινείς τους ευχαριστίες προς τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη για την άμεση ανταπόκρισή του στα αιτήματά μας για χορήγηση προστατευτικού υλικού, την πολύτιμη συνεργασία, βοήθεια και υποστήριξή του. Τέτοιες πράξεις αξίζουν τον θαυμασμό μας και τα θερμά συγχαρητήρια απ’ όλους τους συμπολίτες μας. Σαν Σωματείο εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για αυτή την βοήθεια, που την αντιμετωπίζουμε σαν
έμπρακτη αναγνώριση του δύσκολου έργου που επιτελούμε και των προσπαθειών που καταβάλουμε για να κρατήσουμε υγιές και προστατευμένο από τον κορωνοϊό το πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό του στρατοπέδου.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η περιοχή μας εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, η χρήση προστατευτικών μέσων για τους εργαζόμενους σε πολυπληθείς κοινότητες, όπως είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις, είναι απολύτως αναγκαία και συμβάλλει στον περιορισμό της διασποράς της νόσου του κορωνοϊού. Είναι γεγονός ότι, χάρις στην ένταση των προσπαθειών μας, τον καθημερινό αγώνα όλου του προσωπικού και το υγειονομικό υλικό που μας χορηγήθηκε από πολλές υπηρεσίες, φορείς και εταιρείες, οδηγηθήκαμε στο ευχάριστο γεγονός να ελαχιστοποιηθούν τα κρούσματα κορωνοϊού στο στρατόπεδο.

Στο κλείσιμο της συνάντησης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. παρέδωσε στον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ αναμνηστικά επιτραπέζια ημερολόγια για το 2022 του Σωματείου μας, και δεν παρέλειψε να τονίσει ότι στο πρόσωπο του κ. Γιάννη Καρβέλη ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. Αχαΐας και οι μονάδες που εδρεύουν στο στρατόπεδο του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού στην Πάτρα βρήκαμε έναν πολύτιμο συμπαραστάτη στο έργο μας υπέρ του πολιτικού και στρατιωτικού προσωπικού του στρατοπέδου. Είμαστε βέβαιοι ότι και στο μέλλον θα συνεχίσει να υπάρχει η άριστη συνεργασία και κατανόηση, που έχουμε μέχρι σήμερα" αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου.