Υπό κατάληψη βρέθηκαν την πρώτη ημέρα της εβδομάδας 29 σχολεία της Πάτρας και της Αχαΐας, με το κύμα των κινητοποιήσεων των μαθητών να συνεχίζεται.

Η περασμένη εβδομάδα θυμίζουμε ότι έκλεισε με 33 σχολεία, γυμνάσια και λύκεια να βρίσκονται υπό κατάληψη την Παρασκευή και ο αριθμός αυτός από την Δευτέρα και μετά μπορεί να μειώθηκε, αλλά παραμένει σίγουρα υψηλός.

Οι μαθητές επιμένουν για τα μέτρα προστασίας, τονίζοντας ότι τα σχολεία αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης και ότι η υγεία τους κινδυνεύει, φοβούμενοι όπως υποστηρίζουν να μολυνθούν και να μεταφέρουν τον ιό στα σπίτια τους, όπου ζουν μαζί με τους γονείς και τους παππούδες τους.

Ζητούν να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας υποστηρίζοντας ότι τα self τεστ δεν είναι μία ασφαλή μέθοδος και ότι η μόνη λύση για την διεξαγωγή των μαθημάτων τους, χωρίς να κινδυνεύουν, είναι να μειωθούν οι μαθητές από τις τάξεις και να αυξηθούν τα τμήματα.  

Από την άλλη μεριά η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση υποστηρίζει ότι η πορεία του ιού παραμένει φθίνουσα εντός των σχολικών κοινοτήτων και ότι τα σχολεία είναι ένας ασφαλής χώρος μέσα από τα μέτρα που υπάρχουν, αλλά και τις ιχνηλατήσεις που γίνονται.